Povežite se sa nama

Magazin

Gledaju samo svoju korist: Ovo su tri najsebičnija horoskopska znaka

Objavljeno

-

Nezgodna stvar s ovom osobinom je to što ljudi nisu u stanju vidjeti u čemu griješe. Iz njihove je perspektive problem u svima ostalima, a ne u njima.

Pripadnici ova tri horoskopska znaka slove za najsebičnije.

Blizanci

Zbog svog prevrtljivog stava često ih se smatra ispraznima i površnima. Blizanci se prilagođavaju okruženju u kojem se nađu zbog svojih osobnih sebičnih pobuda. Mogu vas uvjeriti da su velikodušni, ali vrlo brzo ćete shvatiti da to nije istina. Osobe rođene u znaku Blizanaca uglavnom su vrlo neozbiljne i žele samo sebi ugoditi pod svaku cijenu. Kada im se vi jednom obratite za pomoć, oni su tada zauzeti, nemaju vremena ili vam jednostavno ne daju objašnjenje zašto ne žele pomoći.

Lav

Lavovi obično moraju imati sve što žele pa nije iznenađujuće da imaju veliku dozu sebičnosti. Pripadnici ovog znaka smatraju da su bolji od drugih te su uvjereni da zaslužuju sve što zamisle, a na putu ka ostvarenju svojih ciljeva ne prezaju ni pred čim. Ako ih zamolite za uslugu, odmah će početi razmišljati što oni mogu dobiti od vas.

Djevica

Djevice u svakome pronađu nedostatak, ali rijetko su samokritične. Svoj oštri vid koriste većinom da pronađu mane u drugoj osobi. Djevicama je važno da sve ide po njihovim uvjetima i pravilima. Ne reagiraju dobro na kritiku pa je uzaludno i pokušati im dati do znanja ako pretjeraju. Sebičnost pokazuju tako što dobrotu drugih uzimaju zdravo za gotovo, a osjećaje drugih potpuno zanemaruju.
Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Magazin

Domaći sirup protiv gripe: Za prevenciju, ozdravljenje i oporavak

Objavljeno

-

Od

Ovaj je pripravak svojevrstan prirodni antibiotik. Posebno je preporučljiv u sezoni gripe – i za prevenciju i za ozdravljenje i za oporavak. Odrasli ga uzimaju ujutro, natašte, po jednu kašiku. Možete ga rastopiti u malo mlake vode i popiti.

Sastojci:

1 čehno bijelog luka

2 kašike meda (najbolje kesten)

2 kašike naribanog đumbira

pola kašičice kajenskog bibera,

pola kašičice cejlonskog cimeta

2 limuna

Priprema:

  1. Iscijedite u teglu limun pa umiješajte sitno nasjeckani bijeli luk, naribani đumbir, kajenski biber i cimet.
  2. Sve sastojke dobro izmiješajte, a na kraju dodajte i med. Miješajte da dobijete jednoličnu smjesu pa je presipajte u čistu staklenku i dobro zatvorite.
  3. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi sljedeća četiri sata pa premjestite u frižider, gdje može stajati najviše pet dana.
Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Magazin

Ovogodišnja ‘Raštikijada’ uz posebne epidemiološke mjere

Objavljeno

-

Od

Osmo izdanje jedinstvene manifestacije “Raštikijada 2020.” održat će se 31. listopada na Agroturizmu Marića gaj u Ružićima kod Gruda, uz posebne epidemiološke mjere.

”Zbog trenutne epidemiološke situacije “Raštikijadu 2020.” nije moguće organizirati kao do sada. Zbog toga smo se odlučili manifestaciju ipak održati, ali uz posebne mjere i u zatvorenom tipu”, potvrdili su Feni organizatori manifestacije.

Istaknuli su kako zbog ograničenog broja osoba neće biti pozvani svi ljubitelji manifestacije.

Istaknuli su kako zbog ograničenog broja osoba neće biti pozvani svi ljubitelji manifestacije.

”Do sada je na manifestaciji sudjelovalo oko trideset natjecatelja, a na ovogodišnje natjecanje ćemo pozvati ograničen broj gostiju i posjetitelja. Nažalost neće dolazit timovi iz susjednih zemalja. Pošto mjere dozvoljavalju samo 100 osoba na otvorenom prostoru, poslat ćemo toliko pozivnica”, pojašnjavaju organizatori.

Inače, manifestacija je spoj natjecanja u pripremi jela od raštike i prezentacije kulture života u Hercegovini, a cilj je da se raštika nakon godina zaborava i zapostavljanja vrati na jelovnike restorana i obiteljske stolove.

Natjecanje se održava u dvije kategorije, prva je tradicionalna hercegovačka raštika koja se skuha s mesom svježim ili suhim, dok su u drugoj kategoriji inovativna jela. Od raštike se mogu raditi predjela, glavna jela, napici te deserti.

Raštikijada je prilika da se na jednom mjestu okupe ljubitelji ovog skoro zaboravljenoga jela te da se razmjene najbolji recepti i iskustva.

Program manifestacije počet će u 14 sati.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije