fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Gattuso o Džeki i Rakitiću: Neću igrače koji su pisali historiju, nego one koji se mogu uklopiti

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

“Uistinu sam zadovoljan utakmicom koju smo odigrali. Još uvijek nam nedostaju krilni napadači, ali dečki su se trudili. Kalik i Sahiti su odradili odličan posao. Svidjelo mi se što ekipa nije padala nakon grešaka, nego je nastavila igrati prema planu. Mnogo je lakše igrati kada je lopta sakrivena. To je moj princip rada u kojem se obrana može dizati visoko, a i kada se pogriješi stigne se vratiti”, izjavio je Gattuso.

Tokom utakmice, Gattuso je puno savjeta davao Rokasu Pukštasu, koji je igrao na novoj poziciji.

“Vičem na Pukštasa jer vidim da može dati još više. On je igrač sjajne energije, kvalitete, brzine i udarca glavom. Njega stalno dozivam jer igra na neprirodnoj poziciji, iza Livaje, i mora više napadati dubinu. Pravi igrač mora imati kvalitetu i ne smije nikada spavati na terenu. Blizu sam terena jer je nogomet moj život. Da nije tako, bio bih kod kuće sa svojom ženom”, objasnio je Gattuso.

Hajduk još uvijek nije doveo adekvatna pojačanja, a priče o dovođenju Ivana Rakitića i Edina Džeke su se stišale. Gattuso također nije oduševljen idejom dovođenja veterana.

“Ne opterećujem se time. Predsjednik je svjestan kakve igrače tražim. To nisu igrači koji su pisali historiju nogometa, nego oni koji se mogu uklopiti u moj sistem. Tražim funkcionalne, brze igrače koji se mogu nositi s velikim pritiskom navijača koji u Hajduku postoji. Svi u klubu su toga svjesni, ali neki igrači jednostavno nisu finansijski dostupni. Nadamo se da će dva krilna igrača vrlo brzo doći u klub”, rekao je Gattuso.

Za Gattusovu igru najvažniji su krilni napadači, a glavni razlog za čekanje na pojačanja su financije.

“Vidjeli ste u ovoj utakmici protiv odličnog protivnika da krilni napadači u mom sistemu mogu igrati maksimalno 60 do 70 minuta. Zato je važno imati krilne igrače. U napadu imamo Livaju, Trajkovskog i Antunovića. U Italiji postoje krilni napadači, ali koštaju. Kod mene je poznata izreka da svećenik neće držati misu dok mu se ne plati. Nemojmo se zavaravati, nije bitno što prije dovesti igrače, nego je važno dovesti igrače koji će se uklopiti u naš sistem”, naglasio je Gattuso.

Gattuso je pokazao i nekoliko fraza na hrvatskom:

“Dobro jutro, dobar dan. Koristim se francuskim, engleskim i talijanskim. Pohvatao sam i malo hrvatskog, ponajviše psovke koje sada ne želim izgovoriti”, našalio se Gattuso.

Hajduk će u utorak igrati protiv još jednog ukrajinskog kluba, Rukh Lavova.

Izdvojeno

Zanimljivosti

Jelena Karleuša je otputovala u Atinu, gdje je iznajmila vilu na obali mora u sklopu najluksuznijeg hotela s pet zvjezdica. Kako prenose srbijanski mediji,...

Magazin

Kćerka Zdravka Čolića, Una Čolić, nerijetko na društvenim mrežama objavi provokativnu fotografiju zbog koje njeni pratioci ne ostaju ravnodušni. Una je sada objavila fotografiju...

Sport

Skokovi u vodu “Bentbaša Cliff Diving” postali su prepoznatljiv brend Grada Sarajeva, a ove godine takmičenje je zakazano za nedjelju, 4. august.  “Uveliko traju...

Zanimljivosti

Pjevačica Lidija Bačić (38) ovoga ljeta radi punom parom. Čeka je niz koncerata diljem Hrvatske, a predah od pjevanja uzela je opuštajući se uz...