Povežite se

Zabava

Francuski umjetnik na zabavan način modifikuje saobraćajne znakove

Objavljeno

na

Ulična umjetnost je vid kreativnog izražavanja koji nerijetko prikazuje umjetnikov stav o svijetu u kome živimo ili njegovu reakciju na aktuelna dešavanja. Ova vrsta umjetnosti je takođe specifična jer, za razliku od, na primjer, slikarstva, samo djelo čini i okruženje u kome je nastalo i ono se uglavnom ne može prenositi sa jedne na drugu lokaciju.

Za većinu ljudi, prva asocijacija na uličnu umjetnost su grafiti i murali na fasadama zgrada s kojima se susreću svaki dan.

Francuski ulični umjetnik Klet Abraham, međutim, izabrao je znatno neobičniji način da se kreativno izrazi. On je, naime, odlučio da specijalnim naljepnicama modifikuje saobraćajne znakove tako da oni prenose još jednu poruku, osim one zbog koje su postavljeni.

Iako nema ništa protiv saobraćajnih znakova, Klet smatra da su oni podesan simbol modernog društva, u kome količina pravila prevazilazi razumnu mjeru.

Oglašavanje

Zabava

/VIDEO/ Stiže snijeg, tu su prve zgode i nezgode na Youtubeu

Objavljeno

na

By

Hladno vrijeme sa sobom nosi cijeli spektar izazova kojima se ljudi trebaju prilagoditi pa svake godine snijeg i led iznenade mnoge.

Pojedinci iz kompilacije koju prenosimo u nastavku, shvatili su da nisu spremni za zimu pa su svoje nezgode podijelili sa svima.

Mogu li njihova iskustva olakšati zimu gledateljima, barem tako da ih dobro nasmiju, pogledajte u friško objavljenoj video kompilaciji od 4 minuta koja slijedi…

Fokus

Nastavite sa čitanjem

Zabava

/VIDEO/ Kladioničara iz Ljubuškog nakon majstorskog dobitka vozili u kolicima s novcem

Objavljeno

na

By

Jedan kladioničar iz Ljubuškog sinoć je ostvario sjajan dobitak od 15.000 KM, a danas je u mjestu Vitina, gdje je tiket i uplaćen, bila izuzetno vesela atmosfera prilikom preuzimanja novca.

Naime, kladioničar je po svoj novac došao s prijateljima i kolicima koja su mu kasnije poslužila za transport novca.

Na kraju je i sam igrač završio u kolicima pa je vesela ekipa trijumfalno kružila ulicama Vitine. Veselju nema kraja, a slučajni prolaznici su mobitelima zabilježili ovaj nesvakidašnji događaj.

Inače, tiket koji je odigrao svakako zaslužuje pohvalu kod kladioničara budući da je 15.000 KM dobio na samo dvije uložene marke.

Ono što se ističe na tiketu je pogođena pobjeda Sheriffa protiv Reala, što je ujedno najveća senzacija u historiji Lige prvaka.

Od ostalih većih kvota ovaj kladioničar je pogodio pobjedu Club Bruggea protiv Leipziga, potom PSG-a protiv Manchester Cityja te Atletica protiv Milana.

 

BH portal/Klix

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije