fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Fotografi i Meta ulaze u ‘rat’

Kako izvještavaju tehnološki mediji, napori platforme da suzbije proliferaciju neoznačenih, AI-generisanih fotografija već donosi neželjene posljedice.

Lažni pozitivni rezultati takođe naglašavaju koliko je čak i vrhunskoj tehnološkoj kompaniji postalo teško da kaže šta je stvarno, a šta nije.

Čak se i OpenAI u velikoj mjeri borio da razvije efikasan alat za detekciju, koji može da razlikuje tekst koji je generisala vještačka inteligencija od teksta koji je napisao čovjek, prenosi B92.

Bivši fotograf Bijele kuće, Pete Souza, rekao je za “TechCrunch” da vjeruje da promjene koje je Adobe napravio na svojim alatima za uređivanje fotografija mogu dovesti do lažnih pozitivnih rezultata na Metinim servisima.

Iako su dobronamjerni, algoritmi kompanije Meta sada snažno optužuju fotografe za otpremanje sadržaja generisanog vještačkom inteligencijom.

Uprkos tome što sve više fotografa izražava svoje nezadovoljstvo zbog toga što su im fotografije označene sa “Made with AI”, Meta ističe da je njen neispravni algoritam za očitavanje AI jednostavno “u procesu razvoja”.

Izvor

Izdvojeno

Zanimljivosti

Jelena Karleuša je otputovala u Atinu, gdje je iznajmila vilu na obali mora u sklopu najluksuznijeg hotela s pet zvjezdica. Kako prenose srbijanski mediji,...

Magazin

Kćerka Zdravka Čolića, Una Čolić, nerijetko na društvenim mrežama objavi provokativnu fotografiju zbog koje njeni pratioci ne ostaju ravnodušni. Una je sada objavila fotografiju...

Sport

Skokovi u vodu “Bentbaša Cliff Diving” postali su prepoznatljiv brend Grada Sarajeva, a ove godine takmičenje je zakazano za nedjelju, 4. august.  “Uveliko traju...

Zanimljivosti

Pjevačica Lidija Bačić (38) ovoga ljeta radi punom parom. Čeka je niz koncerata diljem Hrvatske, a predah od pjevanja uzela je opuštajući se uz...