fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

(FOTO) Dvorana Mirza Delibašić poprimila potpuno novi izgled pred historijski borilački spektakl u Sarajevu

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Nizozemski borac svojevremeno se proslavio osvajanjem šampionskih pojasa u K-1, Gloryju, Superkombatu i brojnim drugim organizacijama. U kickbox karijeri je ostvario čak 85 pobjeda, od čega 49 nokautom a danas uživa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, posebno u domaćoj kuhinji. Zimmerman je sve vrijeme velika podrška Dževadu Poturku u organizaciji ovog događaja.

– Odlično se osjećam u Sarajevu i tu sam da budem podržim mog brata Harisa Brku Bibera koji će se boriti u subotu. Koliko sam vidio organizacija je savršena i pozivam sve ljubitelje borilačkih sportova da dođu na  na K-1 WGP jer je sigurno da će te noći uživati u vrhunskim borbama, rekao je Zimmerman.

Erol Zimmmerman je nije jedina velika svjetska zvijezda koja će ove sedmice doći u naš grad. K-1 WGP je privukao „kremu” svjetskog kickboxa. Stižu nam između ostalih i slavni Mike Passenier „Big Mike” trener Badr Harija, Gokhan Sakija i puno drugih velikih šampiona, mnoštvo bivših i sadašnjih zvijezda ovog sporta, što Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu svrstava u centar zbivanja. Ovo što ćemo vidjeti u subotu još nije viđeno u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, dolaze nam rukovodeći ljudi K-1 organizacije, mečeve će suditi legendarni sudija Otsushi Onari, spektakl je zagarantovan, poručio je Dževad Poturak.

Ulaznice za K-1 World Grand Prix mogu se kupiti na platou Skenderije i putem platforme event.ba (tribine – 25 KM, teleskop – 50 KM, VIP – 100 KM).

U međuvremenu sarajevski hram sporta, dvorana Mirza Delibašić je dobila potpuno novi izgled. Središte dvorane sada zauzima ring u kojem će u subotu snage odmjeriti najbolji kickboxeri iz ovog dijela svijeta.

K-1 WGP održaće se u subotu od 18 sati u dvorani Mirza Delibašić. Vidjet ćemo 17 fantastičnih borbi u kojima će nastupiti 10 najboljih boraca iz Bosne i Hercegovine i 16 boraca koji dolaze iz 12 različitih zemalja. 

Poseban spektakl biće K-1 turnir osam teškaša, a borac koji nakon četvrtfinalnih, polufinalnih borbi i finala bude pobjednik izborit će nastup na K-1 Svjetskom finalu u Tokiju.

 

 

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...