Povežite se sa nama

Biznis

Fojnička fabrika namještaja MS&WOOD ide naprijed: Narudžbe za naredni period u potpunosti osigurane

Objavljeno

-

“MS&WOOD” – jedna od vodećih kompanija za proizvodnju namještaja od punog drveta, kako u Bosni i Hercegovini, tako i na prostoru cijele jugoistočne Evrope, zahvaljujući svojim proizvodima prepoznata je kao pouzdan poslovni partner.

Dobro osmišljenom poslovnom politikom, modernim proizvodima i odličnom kvalitetom nastavljamo slijediti svoj zacrtani put uspjeha, uz primjenu provjerene, vrlo uspješne, strategije.

No, naš brend, poznat po izuzetnom kvalitetu i dizajnu, prepoznat je i van evropskih granica, stoga ne krijemo oduševljenje činjenicom da svoje proizvode plasiramo u mnoge zemlje diljem svijeta.

Ipak, redovno učešće i impozantni rezultati zabilježeni na renomiranim sajmovima u metropolama Njemačke, Švedske, Francuske i drugih evropskih zemalja, naš su poslovni ponos i prioritet.

Svjesni da kontinuitet dobrog i uspješnog poslovanja zahtjeva svakodnevni trud i zalaganje, i u narednom periodu nastavljamo s unapređenjem, već sada, odličnih odnosa s našim cijenjenim kupcima, uposlenicima, ali svakako i našim poslovnim partnernima.

“MS&WOOD” IDE NAPRIJED!

Iako je kriza, prouzrokovana pandemijom COVID – 19, svima nama nanijela određene udarce, ipak, sa zadovoljstvom saopćavamo javnosti da naša kompanija uspješno prevazilazi sve nedaće i još jače i odlučnije, zahvaljujući neumornim radnicima, nastavlja svoj uspješan put.

S tim u vezi, posebno potcrtavamo činjenicu da, za razliku od mnogih drugih domaćih kompanija, “MS&WOOD” ni u jednom momentu nije bio primoran u potpunosti zaustaviti rad u proizvodnji.

Čak naprotiv, gotovo smo u potpunosti osigurali narudžbe za naredni period.

Stoga, posebno priznanje dodjeljujemo našoj vrijednoj upravi i naravno, već spomenutim, predanim uposlenicima.

Dodajmo i to da su, na posljednjim sastancima uprave, napravljeni značajni preduslovi za uspješan nastavak rada u tekućoj godini.

Kako bismo doprinijeli svjetskoj promociji naše domovine, Bosne i Hercegovine, pred sebe smo postavili kompleksan, ali itekako izvodiv, izazov.

Do 2025. godine “MS&WOOD” stremi postati prepoznatljiv brend širom svijeta!

Zbog toga nikakvo posustajanje nije opcija.

Ovom prilikom svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti na području Općine Fojnica, upućujemo najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama. Bajram Šerif Mubarek Olsun!

MS&WOOD

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Biznis

Rama: Započinje proširenje i uređenje puta Ripci – Šćit vrijedno više od milijun maraka

Objavljeno

-

Od

Započinju radovi na proširenju i uređenju puta od Ripaca prema Šćitu.

Kako je već ranije i najavljeno početak radova je dogovoren za 1. lipnja 2020. godine. Prema potpisanom Ugovoru i kasnijim dogovorima početak radova za proširenje i uređenje puta od Ripaca prema Šćitu planiran je za 1. lipnja 2020. godine.

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević sa suradnicima i nadzorom u ponedjeljak je s izvođačima HP Investing d.o.o. Mostar i njihovim podizvođačima obišao teren te su uvedeni u posao. Radovi obuhvaćaju proširenje, uređenje puta i izgradnju nogostupa od Ripaca do kraja nasipa koji povezuje Ripce i Šćit.

Vrijednost radova je 1.175.336,81 KM, a rok izvršenja od današnjeg uvođenja u posao je 150 dana.

Investitor radova je općina Prozor-Rama.

”Put od Ripaca do kraja nasipa bit će proširen s nogostupom. Riješili smo većinu imovinsko-pravnih odnosa zbog proširenja puta. Nakon završetka ove prve faze odmah će se nastaviti uređenje puta do Šćita, samostana i Doma za starije i nemoćne”, kazao je načelnik općine Jozo Ivančević, javlja Ramski vijesnik.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Biznis

Farmaceutski lider u regionu Hemofarm obilježava 60. rođendan

Objavljeno

-

Od

Hemofarm, vodeća farmaceutska kompanija u regionu, danas obilježava 60 godina konstantnog rasta, brojnih poslovnih uspjeha i stalnog obaranja sopstvenih rekorda. Od malog pogona koji je 1. juna 1960. nastao u Vršcu, Hemofarm je danas lider u regionu i kompanija koja posluje globalno, na tri kontinenta i u 36 zemalja u svijetu.

Na svojim počecima te 1960. Hemofarm je imao 30 radnika, a danas zapošljava oko 3.500 ljudi. Od Aminopirina, prvog lijeka koji se proizvodio u pogonima Hemofarma, preteče današnjeg Midola 100, do danas kada se u portfoliju ove kompanije nalazi oko 400 proizvoda u različitim formama i dozama, decenije rada posvećene su razvoju kvalitetnih, efikasnih i finansijski dostupnih lijekova.

Kompanija je iz godine u godinu unapređivala sopstveno poslovanje, a prošlu 2019. završila je čak sa trostrukim rekordom: u obimu proizvodnje (5,7 milijardi tableta i drugih formilijekovakoje su nastale u pogonima Hemofarma), u veličini proizvodnog portfolija i u prodaji. U ovoj jubilarnoj godiniočekuje noviproizvodnirekord od oko sedam milijardi tableta, kapsula i drugih formi.

Ponosan sam na činjenicu da je Hemofarm stalno napredovao, iz godine u godinu bio dodatno bolji i da u našoj poslovnoj istoriji nije bilo oscilacija ili padova, već samo novih rekorda. Naš uspjeh nastao je iz spoja domaće pameti i najmodernije njemačke tehnologije što je rezultiralo lijekovima koji su svjetskog kvaliteta. Pacijenti i zdravlje građana naš su prioritet i iz tog razloga smo razvili najširu paletu lijekova na ovim prostorima, a prevenciju bolesti stavili u fokus naših aktivnosti”, kaže povodom jubileja generalni direktor Hemofarma dr Ronald Zeliger i dodaje da se značaj ove kompanije ogleda u tome što doprinosi boljem zdravlju građana, ali i ekonomskom zdravlju zemlje.

Hemofarm je ne samo lider u Srbiji, već i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Osim pozicije br. 1 u ovim zemljama, Hemofarm Banjaluka i Hemomont u Podgorici prošle godine suostvarili i najveću proizvodnju od svog osnivanja. „Od 2003. kada je otvorena fabrika čvrstih formi u Banjaluci, Hemofarm je za vrlo kratko vreme prešao put do lidera na tržištu lijekova u BiH. Takođe, uspostavili smo jedinstven sistem kvaliteta na proizvodnim lokacijama Hemofarma u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, što je potvrda da razmjena znanja i dobrih praksi ne poznaje granice“, ističe generalni direktor Hemofarma.

Od 2006. godine Hemofarm je dioŠtada grupe, jedne od vodećih farmaceutskih kompanija u Evropi, koja je od tada do danas u modernizaciju pogona, opremu i nova postrojenja investirala više od 300 miliona eura.

Osim uspješnog poslovanja, važna odlika Hemofarma u prethodnih 60 godina bilo je kontinuirano pomaganje zajednici. Kompanija svake godine donira medicinsku opremu i lijkove bolnicama, dok obrazovne, kulturne i druge organizacije pomaže finansijski ili kroz stručnu podršku. Svoju pomoć drugima sprovodi i kroz Hemofarm fondaciju koja je do sada donirala pomoć i realizovala aktivnosti u vrijednosti od čak 13 miliona eura.

Za 10 godina duplirani i triplirani rezultati u proizvodnji

Samo tokom poslednjih 10 godina, Hemofarm je duplirao svoj obim proizvodnje u pakovanjima, a tri puta uvećao u broju tableta i u kompleksnosti. Primjera radi, 2010. godine u njegovim pogonima nastalo je 150 miliona pakovanja odnosno 2,3 milijarde tableta i drugih formi i 916 različitih proizvoda. Ovu godinu kompanija će završiti sa više od 300 miliona pakovanja, sedam milijardi tableta i drugih formi i više od 3.000 različitih proizvoda.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije