fbpx

Filmovi „Linija”, „Rez” i „Faraon, divljak i princeza” u januaru u bioskopima

od Urednik

Film Linija (The Line) rediteljke Ursule Mejer na bioskopskom repertoru je od 12. januara. Film prati priču Margaret koja je dobila tromesečnu zabranu prilaska svojoj majci jer ju je udarila, ali 200 metara koji je razdvajaju od majčinog doma, samo pojačavaju njenu želju da se približi porodici.

Nakon otvaranja najpoznatijeg svetskog filmskog festivala, komedija Rez (Final Cut), kao priča o načinu snimanja niskobudžetnih filmova o zombijima, reditelja i scenariste Mišela Aznavisijusa, dobitnika nagrade Oskar za veoma uspešno ostvarenje Umetnik (The Artist) iz 2011, naći će se na velikom platnu domaćih bioskopa od četvrtka, 19. januara.

Na bioskopskom platnu od 26. januara zaživeće uzbudljiva francuska animacija Faraon, divljak i princeza koja je premijerno prikazana na domaćem dečijem filmskom festivalu KIDS FEST-u. U režiji francuskog maga za animacije Mišela Osla, dobitnika nagrade BAFTA, priča sastavljena iz 3 dela nam postavlja pitanje šta epopeja o Starom Egiptu, srednjovekovna legenda sa francuskih planina i fantazija sa turskog dvora mogu da imaju zajedničko?

Foto: Faraon, divljak i princeza / Promo

Izvor

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.