fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Sport

FIFA mora nešto uraditi kako bi fudbal ostao zanimljiv – Sport CentarAtletico je protiv Manchester Cityja u prvoj utakmici četvrtine finala Lige prvaka “parkirio autobus” pred svoj gol i bio je nezainteresovan za ugrožavanje protivničkog.


Autor: Sport Centar

Atletico je protiv Manchester Cityja u prvoj utakmici četvrtine finala Lige prvaka “parkirio autobus” pred svoj gol i bio je nezainteresovan za ugrožavanje protivničkog.

Način na koji je Diego Simeone odlučio igrati protiv Građana nimalo se nije svidio legendarnom Nizozemcu Marcu van Bastenu.

“To je legalno, dopušteno je, ali iznenađen sam da ekipa s deset igrača iza lopte tokom 90 minuta ni ne pokušava krenuti prema golu. Teško im je u takvoj igri postići gol, ali nikome nije zabavno to gledati. Bilo bi normalno da ljudi odu gledati Netflix ili nešto drugo”, rekao je Van Basten.

Legendarni Nizozemac smatra da FIFA mora nešto učiniti po tom pitanju, kako bi fudbal ostao zabavan i zanimljiv.

“FIFA stvarno mora početi razmišljati o tome kako održati fudbal zabavnim i zanimljivim jer ovako nije zabavno. Nema se ko kriviti, trener ovo može napraviti, ali stvarno nije zabavno gledati”, kazao je Van Basten, dodavši:

“Igrači poput Griezmanna i Joaa Felixa, koji zajedno košataju 300 miliona eura, prisiljeni su 90 minuta igrati samo obranu”.

Izvor

Možda vam se sviđa

BiH

U posljednjih nekoliko mjeseci cijene osnovnih životnih namirnica u BiH “divljaju”. Brojni ekonomski analitičari to usko vežu uz rat koji bjesni u Ukrajini, odnosno agresiju...

Zanimljivosti

Pevačica Marija Šerifović ne govori u javnosti o svom privatnom životu kao nekada, pa nikad tačno ne možemo znali da li je u ljubavi...

BiH

BH. heroina nana Fata Orlović ovih dana se priprema da obavi petu islamsku dužnost – hadž, a sa njom bi trebala ići kćerka Zlatka...

Zanimljivosti

Saša Vidić je čovek bez dlake na jeziku. On uvijek kaže šta misli, a kad mu se neko ne sviđa, ne bira riječi. Modni...