fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Evo koji Hercegovac je vlasnik jahte koja je izgorjela u Makarskoj

Oko ponoći s petka na subotu je u makarskoj gradskoj luci došlo do požara na jahti ‘‘Acceptus‘‘ dugoj 24, a širokoj 7 metara i prema neslužbenim procjenama, vrijednoj oko 3 miliona eura, a koja je plovila pod malteškom zastavom.

Požar koji je trajao više od četiri sata i koji su gasili vatrogasci s gotovo cijele Makarske rivijere predvođeni JVP Makarska, pristigli sa oko 15 cisterni, započeo je u krmenom dijelu jahte gdje se nalazi skladište za jet skijeve, izvijestila je Slobodna Dalmacija čija ekipa je za vrijeme požara bila na terenu i snimila video.

Čim je počelo gorjeti, Makarani su lupanjem o brod uspjeli probuditi troje članova posade koji su spavali u jednoj od pet kabina, a koji su, srećom, pobjegli neozlijeđeni.

Jahta je, kako doznaje SLobodna Dalmacija, u vlasništvu Mišela Čolaka, vlasnika firmee Feal iz Širokog Brijega, a koji u Makarskoj ima stan te se bavi stanogradnjom.

Za vrijeme požara u rezervoaru jahte bilo je oko 5 tona goriva tako da su vatrogasci buktinju gasili skoro do 4 sata kada je jahta potonula na bok, a zbog male dubine bar su dva metra broda ostala iznad površine mora. Jahta koja je cijelu zimu bila privezana u luci,12 sati prije požara uplovila je u luku sa šestero gostiju koji su je i unajmili, a sedmični najam košta oko 90 hiljada eura.

Makarska riva je za vrijeme požara bila obavijena gustim crnim dimom pa se, ovisno o smjeru vjetra, nije moglo ni disati, a širio se i smrad izgorene plastike. Policajci i vatrogasci ogradili su cijelu rivu i nikome nije bilo dopušteno približavanje jer je postojala opasnost od eksplozije.

Svi turistički brodovi koji su bili privezani uz jahtu na početku izbijanja požara, odmah su isplovili na pučinu tako da je spriječena tragedija i još veća šteta.

O uzrocima požara jahte širokobriješkog poduzetnika, može se samo nagađati, a policija će nakon obavljenog očevida o svemu obavijestiti javnost, izvijestila je Slobodna Dalmacija.

Zasad su samo potvrdili da je “sinoć, 28.lipnja 2024., oko 23:50 u Makarskoj, na rivi,  na vezu, izbio požar na  plovilu. Na brodu su se nalazile tri osobe koje nisu zadobile ozlijede.  Zbog gašenja požara koje je još uvijek u tijeku, riva je zatvorena za promet i obavlja se preusmjeravanje. Kada se za to stvore uvjeti obaviti će se očevid.”

 

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Ljeto je stiglo, a s njim i dugo očekivani godišnji odmori. Prije nego što krenete na more i uživate u ljetnim radostima, pobrinite se...

Vijesti

Jedan od učesnika Marša mira danas je preminuo na lokalitetu Buljima, saznaje Klix.ba. Učesnici Marša mira koračaju prema Potočarima, a nažalost ovogodišnji pohod je...

Biznis

Azijsko-pacifička tržišta bila su u porastu u utorak, nakon S&P 500 a Nasdaq Composite zatvorio je na rekordno visokim nivoima tokom noći, s japanskim...