Povežite se

Društvene mreže

Evo kako možete provjeriti ko vas je blokirao na Facebooku

Objavljeno

na

Sumnjate da vas je neko blokirao na Facebooku? Postoji nekoliko načina na koje to možete provjeriti.

Prva stvar koju trebate napraviti jest provjeriti je li vas neko blokirao ili uklonio s liste prijatelja.

Želite prijatelju na Facebooku pokazati neku zabavnu fotografiju ili video? Inače biste ga samo označili (tagirali) na objavu pri čemu osoba dobije obavijest o tome.

Ali, ako ne možete osobu označiti ni na jednu objavu na popularnoj društvenoj mreži, ta vas je osoba blokirala.

Ako vas je neko uklonio s popisa prijatelja, o njihovim postavkama profila ovisi hoćete li ih moći označiti na objavama. Nemojte zaboraviti da osobu nećete moći označiti na objave unutar privatnih grupa, osim ako ta osoba također nije član privatne grupe.

Kako provjeriti jeste li blokirani?

Pokušajte pronaći prijatelja na Facebooku putem tražilice. Nakon što unesete ime osobe, pojavit će se popis osoba pa kliknite na opciju “Ljudi” (People). Ako vas je ta osoba blokirala, njen profil se neće pojaviti.

No, ako prilikom pretraživanja odaberete opciju “Svi rezultati” (All results), postoji mogućnost da se pojavi njihov profil, čak i ako vas je ta osoba blokirala.

Ako vam se prikaže njihov profil, kliknite na njega i moći ćete djelomično vidjeti njihov profil, ovisno o njihovim postavkama, ako vas je ta osoba samo uklonila s popisa prijatelja. No, ako vas je ta osoba blokirala, nećete moći vidjeti ništa.

Zajednički prijatelji

Drugi način je da pokušate pronaći taj profil putem “Zajedničkih prijatelja” (Mutual friends). Idite na profil nekoga koga ste oboje imali u prijateljima i otvorite njihov popis prijatelja. U polje “Pretraži prijatelje” (Search Friends) upišite ime osobe za koju mislite da vas je blokirala.

Ako vidite i ime i sliku profila, ta vas osoba nije blokirala. Ako ih ne možete vidjeti, moguće je da vas je ta osoba blokirala ili je u potpunosti deaktivirala profil.

Možete li čitati stare poruke ako vas je neko blokirao?

Otvorite Messenger i otvorite razgovor s osobom za koju sumnjate da vas je blokirala. Naime, kako piše Make use of, ako vas je ta osoba blokirala, njihova profilna slika neće se učitati i nećete moći kliknuti na njihovo ime profila.

Osim toga, nećete moći ni pristupiti njihovom profilu. Ako vas je ta osoba blokirala, nećete joj moći poslati ni poruku, prenosi N1.

Oglašavanje

Društvene mreže

Sladić: Snijeg neće još dugo opstati

Objavljeno

na

By

Meteorolog Nedim Sladić je na svom Facebook profilu prokomentirao kakvo vrijeme možemo očekivati u narednim danima.

– Četrnaest centimetara kažu zvanična mjerenja jutros na Bjelavama. No, snijeg neće još dugo opstati. Uskoro će ga pojesti jugo – napisao je Sladić.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda narednih dana očekuje nas kiša u cijeloj zemlji uz povremene jake udare juga.

Jutra će biti hladna, a maksimalna temperatura ići će do 11 stepeni u Hercegovini. U petak je moguća susnježica ili snijeg u Bosni.

Avaz

Nastavite sa čitanjem

Društvene mreže

Fadil Novalić s vrha Maglića čestitao Dan državnosti BiH

Objavljeno

na

By

Federalni premijer Fadil Novalić povodom Dana državnosti BiH građanima je čestitku uputio s vrha planine Maglić, najvišeg u zemlji. U rukama je držao zastavu BiH, a poruku, uz video, postavio se na svoju Facebook stranicu.

– Ljepote Maglića nikada nije dosta. Planina sa najvišim vrhom, kapa Bosne i Hercegovine. Tu sam danas postavio zastavu jer zaslužuje da se vijori na svakom pedlju jedine nam domovine. Volim ovu zemlju. Ne dam domovinu. Svima onima koji Bosnu u srcu nose i koji je doživljavaju svojom zemljom želim sretan 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine – napisao je on.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije