fbpx
Magazin

Evo kako možete da prepoznate skrivene kamere pomoću mobilnog telefona

Mobilni telefoni dobijaju razne nove funkcije iz godine u godinu, za neke skrivene mogućnosti mnogi nisu ni čuli, a jedna od njih je prepoznavanje skrivenih kamera.

Kako bi mogle da snimaju u uslovima slabog ili nikakvog osvetljenja, nadzorne kamere često koriste infracrveni spektar svetla. Ljudsko oko ne može da ga vidi, ali kamerica telefona i te kako može, piše tportal.hr.

Kako proveriti može li kamera vašeg mobilnog detektovati infracrvenu svetlost?

Proverite je li kamera vašeg mobilnog ljubimca opremljena mogućnošću detekcije infracrvene svetlosti izuzetno jednostavno, korišćenjem daljinskog upravljača televizora.

Pokrenite kamericu mobilnog i usmerite je prema daljinskom upravljaču TV uređaja. Pritisnite neko dugmence na njemu i posmatrajte ekran telefona.

Ako je vaša kamera u stanju da detektuje infracrvenu svetlost, ona će se prikazati kao stalna ili pulsirajuća svetlost. Međutim, ako zadnja kamera to ne može, ne znači da isto važi i za prednju.

Detekcija infracrvene svetlosti putem kamere telefona može biti korisna ako želite da proverite nalazi li se koja skrivena kamera u nekom AirBnB ili nekom drugom privatnom smeštaju koji koristite, a ne smatrate ga pouzdanim.

U takvim smeštajima najbolje je što više zamračiti prostoriju i aktivirati kameru telefona, pa onda pregledati prostor.

Izvor: tportal.hr

Izvor

Možda vas zanima