fbpx
Zanimljivosti

EMOTIVNO: Pogledajte kako Elvira Rahić pjeva “Luda ženo” fratru Kristijanu

Pod pokroviteljstvom generalnog konzulata BiH u Frankfurtu, a u organizaciji Bosanskog akademskog društva Njemačke, organizirana je manifestacija povodom Dana državnosti BiH u Frankfurtu. Više stotina posjetilaca bilo je prisutno ovu večer, koja se sastojala iz akademskog i kulturno muzičkog dijela programa.

Džiho sa mladim zvijezdama

U akademskom dijelu govorili su generalna konzulica Višnja Lončar, profesor doktor Azim Čaušević, profesor doktor Vahudin Žugor, doktor Edin Destanović, Ahmet Spahić, Vlatko Glavaš, pisac Šimo Ešić, pjesnikinja Đana Handžo Feriz, Edina Kadirić ispred humanitarne organizacije „Merhamet“, državni sekretar Uwe Becker, Mike Josef ispred grada i mnogi drugi.

Program je otvoren intoniranjem himne BiH i Njemačke, a nju su uživo svirali istaknuti harmonikaš Elvedin Elo Muhić, violinistkinja Šejla Glinac Jozić i gitara Din Omerhodžić.

Din, Elvira, Hamza i Benjamin

U muzičkom dijelu večeri za dobru zabavu bili su zaduženi primadona bh. narodne muzike Elvira Rahić, mladi i popularni Benjamin Kličić, Hamza Škrijelj, finalista njemačkog muzičkog takmičenja Din Omerhodžić, harmonikaši Elvedin Elo Muhić i Muhamed Hamić Šehić, violina Šejla Glinac Jozić i gitarista Elvis Sivčević, kao i bračni par Samira i Zijo Kasumović.

Bilo je tu i gostiju iz Bosne i Hercegovine poput Elvira Švrakića i Vlatka Glavaša, a posjetiocima se obratio i bokser bh. korijena Adnan Ćatić. Posebno emotivni govor održala je generalna konzulica Višnja Lončar koja je i suzu pustila.

Počasni konzul Dalibor Jukić sa suprugom i Višnjom Lončar

Sarajlija Kristijan Montina, fratar u katoličkoj crkvi u gradu Wiesbaden također je bio veoma emotivan u svom govoru, a pomenuo je i Elviru Rahić i njenu pjesmu „Luda ženo“, a na kraju govora Elvira ga je iznenadila izlaskom na binu i otpjevala mu jedan dio pomenute pjesme,što je izazvalo veoma pozitivnu reakciju publike.

Ovoj veličanstvenoj večeri prisutvovao je Osman Džiho poznati humorista i urednik emisije „U tuđoj avliji“, bokser iz Srebrenice sa adresom stanovanja u Minhenu, Alem Begić, poznati dizajner automobila Omer Halilhodžić, Mehmed Smajić novinar Deutsche Welle u Njemačkoj…

Bila je to noć puna emocija, suza i pjesme.

Bato Šišić

U VIDEU ispod pogledajte kako to zvuči:

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima