fbpx
Crna hronika

Eksplozija u kući u Tuzli, jedno mrtvo, jedno teško ranjeno, sumnja se na više postavljenih bombi

U naselju Moluhe u Tuzli na spratu kuće eksplodirala je eksplozivna naprava, potvrđeno je za BHRT iz MUP-a Tuzlanskog kantona. Jedna osoba je smrtno stradala, a jedna je teško ranjena. Detalji aktiviranja eksplozivne naprave još nisu poznati, a policija strahuje da u kući ima više postavljenih bombi, tako da zbog toga uviđaj još nije počeo.

“Za sada mogu samo potvrditi da je 18.05.2023 godine u 07,55 sati Upravi policije MUP TK-a prijavljeno da je došlo do aktiviranja eksplozivne naprave na spratu kuće u naselju Moluhe u Tuzli. Na lice mjesta odmah su upućeni patrola policije PS Zapad, policijski službenici Jedinice za specijalnu podršku, SHMP DZ Tuzla, kao i policijski službenici OKP PU Tuzla i Odsjeka za krim tehniku i KDZ. Zbog sumnji da na licu mjesta ima više ekspozivnih naprava, uviđaj još nije otpočeo”, rekla nam je portparolka Uprave policije MUP-a TK.

Dežurni ljekar konstatovao je da je osoba inicijala M.O. (1968) smtno stradala u eksploziji.

Povrijeđena pacijentica E.O. hospitalizirana je u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla, sa visestrukim povredama ekstremiteta, u toku je priprema za operativni zahvat, potvrđeno je iz UKC-a Tuzla.

Više detalja biće poznato nakon KDZ pregleda i uviđaja.

BHRT//Otisak.ba

Objava Eksplozija u kući u Tuzli, jedno mrtvo, jedno teško ranjeno, sumnja se na više postavljenih bombi pojavila se prvi puta na Otisak.ba.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima