fbpx
Magazin

Džilijan Anderson želi da sazna vaše najintimnije fantazije

Džilijan Anderson pozvala je žene širom sveta da je anonimno kontaktiraju i kažu joj svoje seksualne fantazije. Britansko-američka glumica, koja igra seksualnu terapeutkinju Džin Milburn u Netfliksovoj popularnoj seriji „Seksualno obrazovanje“, objavila je video na svom Instagramu i objasnila da „pravi veliko istraživanje o ženama i seksu“.

Sedeći na bordo fotelji, 54-godišnja glumica delovala je maksimalno opušteno dok je tražila od žena da joj pošalju svoje „najskrivenije želje“ za knjigu čiji je urednik.

Dobitnica Zlatnog globusa je rekla: „Kao žene znamo da je seks nešto više od seksa, ali mnogi od nas o tome ne pričaju. Naši najdublji i najintimniji strahovi i fantazije ostaju zaključani u nama. Sve dok neko ne dođe sa ključem. Pa evo vašeg ključa. Planiram da uredim knjigu vaših anonimnih pisama meni. To će biti knjiga koja istražuje kako žene razmišljaju o seksu, jer seks nam govori o ženstvenosti i majčinstvu, neverstvu i eksploataciji, pristanku i poštovanju, pravednosti i egalitarizmu, ljubavi i mržnji, zadovoljstvu i bolu.“

Anderson je svoje pratioce pitala da li imaju neku tajnu fantaziju koju bi podelili samo sa onima kojima „najviše veruju“, možda ni sa njima.

Zvezda „Seksualnog obrazovanja“ dalje je nastavila: „Gde god da živite, bilo da imate 18 ili 80 godina, spavate sa muškarcima ili ženama ili nebinarnim pojedincima ili sa svima ili ni sa kim, želim da se upoznam sa vašim najskrivenijim tajnama. Hajde da zajedno započnemo ovaj razgovor i napravimo nešto vredno.“

Potencijalnim učesnicima ovog projekta rečeno je da joj se u svojim pismima obrate sa „Draga Džilijan“ i da ih pošalju preko šifrovanog portala, kome mogu pristupiti preko linka u njenoj biografiji na Instagramu.

Anderson, koja je postala slavna 1990-ih glumeći agentkinju Dejnu Skali u „Dosjeu Iks“, ove nedelje je napisala članak za list Gardijan, u kome je objasnila svoju motivaciju za ovaj neobičan zahtev.

U tekstu je citirala knjigu Nensi Frajdej „Moj tajni vrt: ženske seksualne fantazije“, za koju kaže da je „bila revolucionarna, čak i provokativna“ i da je postala „neophodno štivo za sve, svetski bestseler prodat u više miliona primeraka, klasik“.

Iako je objavljena 1973. godine, Anderson je rekla da je knjigu pročitala tek 2018. pripremajući se za ulogu seksualne terapeutkinje Džin Milburn u seriji „Seksualno obrazovanje“.

„Njena nefiltrirana i bolna iskrenost me je pogodila“, rekla je Anderson.

Od kada je „Seksualno obrazovanje“ prvi put emitovano, glumica je često bila pitana da li žene pokušavaju da joj povere svoje seksualne tajne i probleme.

„Pa, ne baš“, rekla je glumica i dodala: „Što mi je na kraju dalo ideju za knjigu – ‘Moj tajni vrt’ za 21. vek, da tako kažem – koja bi bila informativna i duboka, ali i inkluzivna.“

Aleksis Kiršbaum, direktorka izdavačke kuće Blumzburi trejd, rekla je u saopštenju za štampu poslatom CNN-u u četvrtak: „Uredništvo Džilijan Anderson će nam pomoći da privučemo širok spektar pisama iz svih krajeva sveta, i jedva čekam da pročitam pisma koja ona izabere da uvrsti u svoju kolekciju.“

Izvor: CNN

Izvor

Možda vas zanima