Džanan Musa: Vjerujte mi, spreman sam za NBA

26

Reprezentacija Hrvatske sinoć je podlegla naspram ekipe Brooklyn Netsa rezultatom 58:74.

Među najdominantnijim igračima utakmice bio je Džanan Musa, koji je postigao 15 poena uz dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.

Večeras će Musa svoje protivnike počastiti večerom, a mnoge od njih poznaje i iz vremena kada je nosio dres Cedevite iz Zagreba

“Šestorica od njih su prije dvije godine bili moji saigrači u Cedeviti. Dosta smo pričali prije utakmice i vodim ih večeras na večeru kako bih se malo hvalio jer smo ih pobijedili”, rekao je Musa poslije utakmice.

Nakon toga je govorio i o NBA ligi, a smatra da je spreman za nju.

“Zreliji sam igrač sada. Za mlade igrače je najvažnije da puste da igra dođe do njih, da uživaju i vjeruju svojim saigračima. Spreman sam za NBA! Vjerujte mi da sam spreman. Sada kada shvatim da imam šansu igrati u NBA ligi znam da sam spreman za to. To čekam cijeli život”, zaključio je Musa.

Reprezentativac BiH je u razgovoru za hrvatske medije otkrio i kako je dodao desetak kilograma otkad je stigao u NBA, ali da nije izgubio na brzini.

“Imao sam 18,5 godina i nisam zažalio. Prva je sezona uvijek teška i što se prije prilagodiš, to ćeš bolje proći kasnije, To je iza mene. Kad sam bio u Cedeviti, imao sam 89, 90 kilograma, sada imam 101 kg i to je velika razlika, osjetim tu u duelima, na nogama. “