Povežite se sa nama

Konkursi

Dom zdravlja Tuzla objavio oglas za prijem 10 radnika/ica!!

Objavljeno

-

Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja “Dr. Mustafa Šehović” Tuzla raspisuje oglas za prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme sa punim radnim vremenom uz obavezan probni rad u trajanju od 30 dana, na više radnih pozicija za više izvršilaca.

1. Medicinska sestra-tehničar u timu porodične medicine – Odjeljenje u sjedištu sa ambulantama – Služba opšte-porodične medicine – 6 izvršilaca

2. Medicinska sestra-tehničar u timu porodične medicine i zdravstvene njege u kući – Odjeljenje za zdravstvenu njegu u kući – Služba opšte-porodične medicine – 1 izvršioca

3. Stomatološka sestra-tehničar – Odjeljenje za djecu u sjedištu sa ambulantama – Služba – Stomatologija – 2 izvršioca

4. Radnik na održavanju objekata – Odjeljenje održavanja objekata – Služba tehničkih poslova – 1 izvršilac

u Javnoj zdravstveno-nastavnoj ustanovi „Dr Mustafa Šehović“ Tuzla.

Detaljnije o radnim pozicijama, opisu poslova, uslovima i načinu apliciranja možete pogledati u tekstu oglasa, a koji možete preuzeti na linku OVDJE, dok je prijavni obrazan OVDJE.

Javni oglas je objavljen 4.5.2020. godine i ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja

Oglašavanje

Konkursi

Javni oglas za popunu 600 mjesta u OSBiH otvoren do 15. juna

Objavljeno

-

Od

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine je 15. maja, u skladu s planskom popunom personala Oružanih snaga BiH (OSBi9H), raspisalo oglas za popunu 600 upražnjenih formacijskih mjesta u OSBiH u početnom činu vojnika.

Rok za predaju prijava s pratećom dokumentacijom na Javni oglas je 30 dana od dana objavljivanja na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH.

Na oglas se mogu prijaviti aktuelni maturanti srednjih škola, kao i već svršeni srednjoškolci, koji zadovoljavaju i druge uslove definirane oglasom. Važno je napomenuti i da kandidati nisu mlađi od 18 (osamnaest) godina, niti stariji od 27 (dvadesetsedam) godina u vrijeme prijema, to jeste na dan 01.02.2021. godine. Sve veću zainteresovanost za vojnički poziv pokazuju pripadnice ženskog spola, što se podudara sa potrebom i našom namjerom da se poveća i osigura odgovarajući postotak pripadnica OS BiH.

Kandidati koji trenutno pohađaju završni razred srednje škole, osim prijave na Javni oglas i druge dokumentacije koja se traži, mogu dostaviti dokaz da pohađaju završni razred srednje škole, sa nazivom vrste škole i zvanja koje stiču.

Potrebne informacije i obrasce prijave kandidati mogu preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH (www.mod.gov.ba) ili dobiti od centara za regrutovanje i tranziciju putem sljedećih telefona:

a) Centar za regrutovanje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437;

b) Centar za regrutovanje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886;

c) Centar za regrutovanje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i

d) Centar za regrutovanje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954

Zato, mladići i djevojke, pročitajte dobro uslove Javnog oglasa, prikupite valjanu potrebnu dokumentaciju, skupite hrabrost i prijavite se. Pogledajte na našoj web stranici testove, provjere i kriterije koji vas očekuju u procesu odabira. Naučite traženo, zasučite rukave i vježbajte. Ako sve ovo uradite, želite, hoćete i mislite da možete, imate velike šanse da nam se pridružite.

Promotivni video prilog pogledati na:

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Konkursi

Njemačke željeznice traže mašinovođe iz našeg regiona

Objavljeno

-

Od

Korisnici društvenih mreža iz Bosne i Hercegovine, ali i regije, možda su primijetili zadnjih dana sponzorirani konkurs nacionalnih željeznica Deutsche Bahn za posao mašinovođe.

U postu koji je namijenjen za oba spola kao glavne prednosti navode se sigurni prihodi, neograničen ugovor o radu, daljnje usavršavanje njemačkog jezika, kao i pomoć pri selidbi.

Konkurs za posao objavljen na društvenim mrežama - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

U tekstu na službenoj stranici DB-a stoji kako je ovo kompanija s preko 300.000 zaposlenih širom svijeta te kako 365 dana u godini prevoze putnike i robu – i to ne samo našim vozovima po šinama, već i autobusima i kamionima u drumskom prevozu. Na taj način mi smo jedan od najvećih ponuđača prijevoza u svijetu.

Za posao ne postoje starosna ograničenja, a prijave se ne moraju podnijeti na njemačkom jeziku.

Manjak stručnih kadrova u saobraćajnom sektoru jedan je od najizraženijih, a njemački poslodavci posebno ciljaju na zemlje južne i istočne Evrope.

Nastavite čitati

Najčitanije