fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Doktor koji je operisao Đokovića ima loše vijesti: Teniser propušta Wimbledon?

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Antoine Gerometta, ljekar koji je operisao Đokovića zbog povrede desnog koljena zadobijene tokom meča osmine finala Roland Garrosa, izrazio je pesimizam u vezi sa brzim povratkom na teren.

Đoković je u pet setova savladao Argentinca Cerundola, ali je zbog povrede morao da se povuče iz takmičenja i odustane od susreta sa Casperom Ruudom.

Operacija je prošla uspješno, a Đoković je trenutno u fazi oporavka. Iako je operacija bila bez komplikacija, Gerometta ne vjeruje da će Đoković biti spreman za treći Grand Slam turnir sezone.

Wimbledon je zakazan za period od 1. do 14. jula, a Gerometta je za ugledni “L‘Equipe” izjavio da su šanse za potpuni oporavak u naredne tri sedmice vrlo male.

“Tokom 45 minuta koje smo proveli sa Novakom, njegovim timom i  ljekarom Teniskog saveza Francuske, bio sam veoma otvoren u vezi s tim da će sve zavisiti od reakcije njegovog koljena. Postepenim povećanjem opterećenja, vidjet ćemo da li će koljeno ostati suho i bez otoka ili bola. Napredak će zavisiti od dana do dana, ali je nemoguće predvidjeti stanje za sedmicu ili dvije. Da bude na 100 posto za tri sedmice, to zaista djeluje teško ostvarivo”, izjavio je doktor.

Đoković bi na Wimbledonu trebao braniti prošlogodišnje finale, ali je pitanje da li će biti u stanju da ove sezone uopšte igra na travi.

 

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...