Povežite se sa nama

Magazin

DOĐE MI DA SKOČIM SA TERASE SAD! Marija Šerifović u šoku, ne može da vjeruje da se ovo desilo!?

Objavljeno

-

Pevačica Marija Šerifović veoma je aktivna na Instagramu od kako je u našoj državi proglašeno vanredno stanje zbog epidemije koronavirusa.

Ona vreme provodi u svom stanu, a društvene mreže su joj glavna veza sa svijetom.

Tako je sinoć odgovarala na pitanja fanova.

– Šta je najgore što si uradila nekome i povredila ga – glasilo je pitanje.

– Bila đubre, g*vno najgore – rekla je.

– Najveći blam pod uticajem alkohola ne smem da kažem, uhapsili bi me – rekla je Marija.

Nakon toga je gledala seriju.

Kada se ovako završi sezona, dođe mi da skačem sa terase – rekla je pjevačica, očigledno nezadovoljna završetkom sezone.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Magazin

Sljedeći put kad posjetite frizera isprobajte suho šišanje

Objavljeno

-

Od

U frizerski salon uvijek ulazimo s određenim očekivanjima ili željama i s potragom za savršenim osvježenjem ili efektnom transformacijom frizure.

Vrijeme je da isprobate suho šišanje koje će vam pomoći da u svakom trenutku tokom samog procesa šišanja kose jasno vidite sviđa li vam se frizura, kako se vaša kosa transformira u željenu frizuru, ali i da na vrijeme zaustavite frizera ukoliko je došlo do nesporazuma.

Dok će klasično šišanje svježe oprane i peškirom prosušene kose rijetko dati ideju o završnom efektu, suho šišanje otkriva kako će izgledati završna frizura i daje kako vašem frizeru, tako i vama više kontrole nad kosom.

Nastavite čitati

Magazin

Sedam pozitivnih životnih mudrosti

Objavljeno

-

Od

Usredotočite se na danas

Ako se usredotočite samo na danas, poštedjet ćete sebe mnogo stresa, te poboljšati fokus i produktivnost. Naravno, morate planirati za ono što vas očekuje, ali kompulzivno razmišljanje o budućnosti će vas početi ometati u vašem svakodnevnom životu. Možete izgraditi naviku da se cijeli dan fokusirate na sadašnji trenutak, a o budućnosti razmišljate ograničeno vrijeme. Recimo 15 minuta dnevno ili ovisno o vašim potrebama, ali nikako u svakom trenutku i svugdje.

Suočite se s preprekama

Lako je sjediti i zamišljati sve strašne stvari koje vam se mogu dogoditi, ali najčešće su to samo velika čudovišta koja postoje samo u mislima. U pravilu većina životnih prepreka je savladiva, ako se oko njih potrudite.
Nakon što ste dobro razmislili, napravili istraživanje i dobar plan kako postići nešto, nemojte pasti u zamku izgradnje čudovišta. Samo krenite korak po korak u ostvarivanje cilja.

Potrudite se razumjeti

Razgovarajte s ljudima, napravite istraživanje kroz knjige i internet stranice i vidjet ćete kako anksioznost i strahovi nestaju. Razumijevanje je uvijek korisno, ali pretjerano razmišljanje, kao što smo već spomenuli nije.

Pronađite dobre strane problema

Problemi nam pomažu da bolje razumijemo sebe i razvijamo se. Neka vas problemi ne obeshrabre potpuno, jer u pravilu uvijek ima više prilika nego problema, a ako se usredotočite na jedan problem, nećete vidjeti druge opcije.Kada se pojavi problem upitajte se što mogu naučiti iz ove situacije.

Pripazite koje fraze koristite

Nemojte govoriti ili misliti negativno. Uvijek koristite riječi poput nada, vjera, pobjeda…Iz riječi koje koristite proizlazi velika moć. Ako koristite negativne riječi osjećat ćete se sve negativnije i negativnije, a ako koristite pozitivne riječi i vaš odnos prema životu će biti pozitivniji.

Nemojte srljati

Ako imamo neki cilj u vidu sigurno ćemo se žuriti, ali ako nesmotreno trčite mogli biste pasti. Da biste stigli tamo gdje želite često je sporiji pristup bolji i učinkovitiji.

Nemojte učiti samo iz svojih pogrešaka

Naše pogreške su zanimljive jer nas mogu naučiti nečemu vrijednom, ali promatrajte i druge ljude. Ne morate sve iskusiti na vlastitoj koži.

Nastavite čitati

Najčitanije