Povežite se sa nama

Vijesti

Dodik: Vi što živite u gradu i imate okućnice, učinite sve da one budu zasijane

Objavljeno

-

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik susreo se danas sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem te su razgovarali o epidemiološkoj situaciji u ovom gradu, gdje su do sada registrovana tri osobe zaražene virusom korona.

“Ovo je ozbiljno, veoma ozbiljno. Nema mjesta za paniku, ali ima mjesta za zabrinutost. Tu zabrinutost treba da pretvorimo u odgovornost svakog pojedinca. Bio sam jučer u Srbiji. Srbija tretira Republiku Srpsku na jedan pozitivan način i želim da se zahvalim Vučiću na tome. Virus se ne širi nego ga šire ljudi. Što manje kontakata sa ljudima, što manje kontakata u grupama, što više boravka u kući pomaže više od ne znam koliko nabavljenih respirartor ako nam se to desi”, naveo je Dodik.

Kako je kazao, nastavljaju sa mjerama kojih će biti još.

“Sve što je dobro i što je korisno ne treba da bude samo stvar nas nego i vas, građana. Nema mjesta nikakvoj panici, RS je poduzela niz opsežnih mjera. Ono što je najvažnije je da izbjegnemo tzv. italijanski scenario. Molim sve da ostanu kući. Jučer smo u Srbiji razgovarali o tome da sve ono što Srbija proizvodi da mi možemo nesmetano da nabavljamo, u oblasti opreme i lijekova. Srbija ima svoje probleme i izložena je kao i mi sami”, kazao je Dodik.

Bijeljina će dobiti određenu vrstvu pomoći, najavio je on.

“Može se desiti da sutra zatvore tržište za hranu, najvažnije je da kroz podršku našim poljoprivrednicima omoguićimo da se zasije što više. Vi što živite u gradu i imate okućnicu, učinite sve da te okućnice budu zasijane i zasađene. Trebat će nam hrane. Ne smijemo dozvoliti da kraj ovako bogate zemlje ispaštamo sa stanovišta hrane”, poručio je Dodik.

On se danas susreo i gradonačelnikom Brčkog Sinišom Milićem, te obećao jedan respirator za distrikt i pomoć u transportu zaštitne opreme koju je distrikt naručio iz Kine.

Dodik je rekao novinarima nakon sastanka sa Milićem da će bolnički kapaciteti Republike Srpske biti na raspolaganju distriktu u slučaju potrebe.

Prethodno je Dodik posjetio Fabriku ulja “Bimal” u Brčkom.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Vijesti

Fahrudin Solak prenoćit će u SIPA-i

Objavljeno

-

Od

U Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) večeras je počelo ispitivanje osumnjičenih u aferi “Respiratori” i to Fahrudina Solaka, direktora FUCZ-a, Fikreta Hodžića, vlasnika “Srebrene maline” i Fadila Novalića, premijera Federacije BiH.

Oni se osumnjičeni u aferi teškoj 10,5 miliona KM koja se odnosi na nabavku respiratora iz Kine.

Kako saznaje “Avaz” iz izvora bliskih SIPA-i, nakon četiri sata završeno je ispitivanje Solaka i on će biti zadržan 24 sata u ovoj agenciji.

To potvrđuje i činjenica i da je večeras njegov advokat sam napustio prostorije ove agencije u Istočnom Sarajevu.

Saznajemo da je Solak uhapšen, a osim njega, uhapšen je i Fikret Hodžić.

Ovaj posao pod čudnim okolnostima dodijeljen je “Srebrenoj malini” u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, a posao mu je dala Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) sa sada suspendiranim direktorom Fahrudinom Solakom na čelu.

Kada je u pitanju Fadil Novalić, njemu je jučer oduzet mobitel. SIPA ima čvrste dokaze da je ova trojka umiješana u nezakonite radnje čim se svi nalaze na ispitivanju u Lukavici. U prostorijama SIPA-e su i dva tužioca Tužilaštva BiH koji rukovode istragom.

Ovim je potvrđeno da Tužilaštvo BiH sumnjiči Solaka i Hodžića za organiziranje grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja.

Nastavite čitati

Vijesti

Posljednje pripreme pred otvaranje “Reumala” (FOTO)

Objavljeno

-

Od

Lječilište “Reumal” Fojnica će, kako smo kazali, 01. juna ponovo otvoriti vrata svojim gostima nakon više od dva mjeseca “lockdowna” uzrokovanog korona virusom.

Ipak, nije se mirovalo kada su u pitanju unutrašnji i vanjski radovi na hotelu pa su dovršeni radovi na Banji, ali su uređeni i pristupni putevi i cvijetnjaci oko Reumala, piše mahalla.ba.

Danas se vrše i posljednje pripreme i “umivanje” pred otvaranje u ponedjeljak.

Također, drago nam je bilo čuti od menadžmenta Reumala da se termini u Reumalu uveliko rezervišu.

Nastavite čitati

Najčitanije