Povežite se

Vijesti

Dodik tvrdi da nema nijednu firmu: Djeca Gorica i Igor imaju preduzeće, dva restorana…

Objavljeno

na

Milorad Dodik je danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci iznio detaljne informacije o svemu što je u vlasništvu njegove porodice i prihodima njihovih firmi, a na početku izlaganja podvukao.

– Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine nema nijednu firmu niti to ima moja supruga – kazao je.

Dodao je da “ima neki udio” u KK Igokea, gdje je nekada igrao košarku.

– Nas 50 je formiralo taj klub. Tražim više angažovanja nego što se može imati koristi, osim velike pobjede – istakao je Dodik.

Dodao je da ima dvoje djece, sina i kćerku, “koji su završili fakultete i imaju svoje porodice i djecu”.

– Oni su radno sposobni, a priče o njihovom učešću koje žele da se napakuju, nisu tačne i nisu fer – dodao je.

Poručio je da njegova djeca, Gorica i Igor Dodik, imaju zajedničku firmu “Global liberty” Laktaši koja je imala prihod od oko 180.000 KM u prošloj godini i dobit od 93.000 KM.

– U Laktašima postoji Agrovoće, bavi se destiliranjem pića, pravi “Djedovu” i druge rakije. Ne propagiram, nego samo govorim čime se bavi. Prošle godine imali su promet od 572.000 KM i dobit 58.000KM. Tamo postoji i voćnjak od 100 hektara. Najveći dio je koncesija za koje se plaća naknada – kazao je Dodik.

Rekao je i da se sve obaveze prema državi plaćaju uredno, kao i plate i doprinose.

Naveo je i da Gorica i Igor imaju dva restorana Agape u RK Boska i TC Delta u zakupljenom prostoru i u ovoj godini imaju gubitak od 55.000 KM, “jer je pandemija tome doprinijela”.

– Od 55 radnika nijedan nije otpušten i svi dobijaju plaću – istakao je Dodik.

Zatim je naveo da njegov sin ima 50 posto učešća u “Fruit eco”, firmi iz Podgradaca, gdje je voćnjak jabuka.

– Moja porodica se bavi poljoprivredom, to je teško. Prošla godina je bila uspješna i imali smo prihod od 1,6 miliona KM, a dobit 490.000 KM. Ova godina je bila sušna i nismo mogli ubrati ni 100 kilograma šljive – naveo je.

– Moja majka drži prodavnicu široke robe u selu Mrčevci gdje živi, i ta prodavnica godišnje napravi 100.000 KM prometa. Više se drži kao sjećanje na mog oca koji je to dugo godina držao nego zbog dobiti – istakao je Dodik.

Poručio je da nije odgovoran za porodicu svoje sestre niti bilo koga drugoga.

– Dosta je svega toga. Ovo pričam radi mojih saboraca. Milorad Dodik nema nijednu firmu, a moja djeca su odrasli ljudi i imaju pravo na to. Ne bi ostao živ od nepotizma da su zaposleni u javnoj upravi. Meni je najvažnije da su njihovi poslovi zakoniti i da se prema državi sve plaća. Ja sam ponosan na to – kazao je.

Faktor

 

Oglašavanje

Vijesti

Otkazan javni doček Nove godine u Sarajevu

Objavljeno

na

By

Gradsko vijeće Sarajeva je izglasalo otkazivanje dočeka Nove godine u ovom gradu zbog mogućeg pogoršanja epidemiološke situacije.

Ova odluka je donesena većinski, sa 20 glasova “za”, jedan vijećnik je bio protiv, a četiri suzdržana.

Još uvijek nije odlučeno na šta će biti potrošeno 50.000 KM koje su planirane za organizaciju dočeka. Ova odluka bi trebalo da bude donesena na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Kako je dogovoreno na sjednici, Grad će u saradnji s turističkom zajednicom Kantona Sarajevo učestvovati u kreiranju događaja koji će oživjeti novogodišnji duh. Inače, Grad je zajedno s općinama i Turističkom zajednicom KS planirao za doček Nove godine izdvojiti ukupno 300.000 KM.

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo su za Klix.ba kazali da su oni dali svoje jasne smjernice za organizovanje ovakvog događaja u vrijeme epidemije, ali da nisu davali nikakve preporuke o neodržavanju praznika.

Slične smjernice dali su i za organizovanje zimske sezone na Bjelašnici i Igmanu.

 

Klix

Nastavite sa čitanjem

Vijesti

Postignut sporazum između Vlade FBiH i Sindikata rudara

Objavljeno

na

By

Vlada Federacije BiH postigla je sporazum sa Sindikatom radnika rudnika u FBiH. Od ukupno 13 zahtjeva ispunjeno je 11.

Između ostalog, prihvaćena je smjena direktora rudnika Kreka Huseina Trunića i uvažen zahtjev koji se tiče isplate dnevnica za vrijeme trajanja protesta.

Postignut je dogovor da će i dalje na čelu Elektroprivrede BiH biti Admir Andelija.

Trenutno se u zgradi Vlade Federacije BiH očekuje pres-konferencija na kojoj će se nakon potpisivanja sporazuma javnosti obratiti federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džidić, predsjednik Sindikata radnika rudnika u FBiH Sinan Husić i direktor Elektroprivrede BiH Admir Andelija.

RTVTK

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije