fbpx
Vijesti

Dodik opet strahuje za svoj život? / Odgovorio američkom ambasadoru: Hoće li me ubiti?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je BiH prihvatila agreman američkog ambasadora u najboljoj vjeri da će se on baviti svojim, a ne poslom legalno biranih političara u BiH.

– Ambasador Majkl Marfi mora da prestane da se ponaša kao predsjednik političke partije u BiH ili advokat islamske zajednice. On je predstavnik SAD i pozivam ga da se konačno počne tako ponašati, jer svačije strpljenje ima kraj, rekao je Dodik odgovarajući na pitanje da prokomentariše saopštenje Ambasade SAD u BiH u kojem su najavljeno usvajanje zakona o NVO i uvrštavanja klevete i uvrede u Krivični zakon Republike Srpske nazvali nedemokratskim.

Dodik je istakao da zakoni koje Republika Srpska namjerava da usvoji ne tiču se SAD i postoje u najrazvijenijim demokratskim državama, a jedan će Republika Srpska čak da prepiše iz SAD-a.

– Ali, izgleda da je upravo taj zakon izvan SAD najveći problem za Amerikance jer bi konačno svi znali gdje završava američka višemilionska tzv. pomoć civilnom društvu. Ako Amerika želi da zna od čega se finansiraju organizacije civilnog društva u svojoj državi, zašto ne može da shvati da i mi želimo isto, rekao je Dodik u izjavi za Srnu.

On je naglasio da ne zna o kakvom filmu Marfi govori kad kaže da mu zna kraj, upitavši “da nije možda onaj iz Hadžifejzovićevog dnevnika?” vjerovatno aludirajući na navodni poziv na njegovo ubistvo.

Izvor

Oznake: ,

Možda vas zanima