fbpx
Sport

Dobio i novu funkciju: Ante Čačić produžio ugovor sa Dinamom na još godinu dana

Ante Čačić potpisao je novi ugovor s Dinamom do 2024. godine, a osim funkcije glavnog trenera obnašat će u funkciju sportskog direktora, saznaje Index.

Dinamo je tako, u jeku ogromne borbe za prevlast u klubu, Čačićevu funkciju sportskog direktora, kojeg nema već duže vrijeme, i službeno potvrdio.

Čačić je u Dinamo došao pred kraj prošle sezone te je momčad bez problema odveo do novog naslova prvaka, a ove sezone ju je uveo u Ligu prvaka gdje se solidno predstavio. Ugovor je imao do jula ove godine, ali ga je sad produžio do kraja sljedeće sezone.

Pred Čačićem je sad jako teško razdoblje u kojem će, osim kaosa u klubu, na red doći i transfer najvećih zvijezda. Jedna je već otišla, Mislav Oršić, a u ovom i sljedećem prijelaznom roku vrlo lako bi moglo otići i Livaković, Ademi i Petković čime bi Dinamo ostao bez kičme momčadi koja je godinama bila na okupu.

Dinamo je duže vrijeme tražio sportskog direktora. Funkciju menadžera “engleskog tipa” imao je prvo Damir Krznar, nakon njega i Željko Kopić, a spominjao se bivši Rijekin sportski direktor Ivan Mance. Onda je to trebao biti Tomislav Butina koji nije imao potrebnu licencu da bi se Dinamo sad odlučio za Antu Čačića.

Izvor

Oznake: Sport

Vezani članci