fbpx
Vijesti

ĐORĐE BIJESAN NA TAKMIČARA: „Gađaću te cipelom, to je nedopustivo“

U petom po redu duelu na velikoj Grandovoj sceni zapjevali su Jasmin Alievski iz Sjeverne Makedonije i Maja Jevtić iz Rogatice.

U duelu su se kao mentori našli Marija Šerifović i Đorđe David koji su dali sve od sebe da se njihovi takmičari što bolje predstave milionskom auditorijumu.

Šarmantni Jasmin se predstavio pjesmama „Ako me ostaviš“ i „Kad se duše sretnu“, dok je lijepa Maja za ovo veče odabrala numere članica žirija „Ničija“ koju u orginalu izvodi Ana Bekuta i „Isuse“ koju pjeva Ceca.

Foto: Printscreen

Kako su numere odmicale, oni su bili sve opušteniji, pa su tako i pristizali glasovi žirija. Na kraju je Jansim odnio pobjedu sa maksimalih šet glasova, dok je Maja imala četiri glasa koja su joj bila dovoljna da se plasira u baraž.

Iako je prvi kandidat dobio maksimalnih šest glasova, i glas od Bosanaca, harmonikaš ipak nije bio zadovoljan cjelokupnim utiskom, pa je iznio i nekoliko kritika.

– Stav, prva pjesma, vrlo lijepo, druga pjesma vrlo lijepo, manje lijepo. Intonativno je moglo to i bolje, ali… U prvoj pjesmi se desila ista stvar kao i sa kandidatom koji je pjevao Šabana Bajramovića. Hteo si stilski da se približiš Miši Kovaču, pa je na kraju bilo malo previše. U visinama si se dobro borio, ali moraš da obratiš pažnju na to š, to se čuje, to svi čuju. Što se tiče duge pjesme, početak je bio katarstofa, a na kraju sam gledao sve i nisam mogao da se ogriješim. Što se tiče druge kandidatkninje, ništa ti nije išlo od glasa. Pogotovo ova druga pjesma koju je napisao Oliver Mandić, a Ceca fenomenalno otpjevala – kazao je Bosanac koji se onda okrenuo i pogledao u Milija koga je ovom opaskom na kraju pokušao da ispovocira.

Mili se nije upecao na ovu provokaciju, ali je iznio mišljenje koje je totalno suprotno od onoga što je rekao Bosanac.

– Kandidat broj jedan ti imaš svoj brend, imaš jedan pokret koji uradiš i to je stvarno tvoj brend. Ja sam to samo vidio kod Elvisa Prislija, ti si zaista odličan i moj si favorit. Što se tiče djevojke, prva pjesma je bila okej, čekao sam drugu pjesmu, odnosno taj početak gdje treba da gruneš, to si uradila, a onda sve uprskala – rekao je Mili.

Snežana je ipak imala drugo mišljenje, pa je otvoreno rekla da su joj kandidati bili ujednačeni.

– Mislim da ste večeras bili ujednačeni, pogotovo u prvoj pjesmi – dodala je Sneža.

– Jasmine, ja ću te sada gađati cipelom, nemoj tog zeca da držiš kod srca, pusti ga da skače. Nedopustivo je ovo što ti je rekao Bosanac da si drugu pjesmu krenuo tako. Još si imao brljotina u drugoj pjesmi, a hvala žiriju što su objektivno ocijenili napredak. Bio si gori nego na probama, ovo je samo jedan puš u leđa i tebi i meni i znak da smo nagrabusili u trećem krugu – poručio je Đorđe svom kandidatu.

(express/grandonline)

Izvor

Oznake: Vijesti

Vezani članci