fbpx
BiH

Đapo potpisala ugovore o sufinansiranju komunalnih projekata u Mostaru i Gračanici

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo potpisala je ugovore o namjenskom prenosu sredstava za sufinansiranje projekata s direktorima javnih preduzeća Deponije Mostar Mirhadom Grebovićem i KOMUS Gračanica Senadom Memićem, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Ministarstvo je izdvojilo 84.595 KM za sufinansiranje projekata JP Deponija Mostar, a za iste namjene 80.000 KM iz Budžeta Federacije BiH dobit će JP KOMUS Gračanica.

– Vrlo sam sretna da možemo pomoći javnim komunalnim preduzećima u Mostaru i Gračanici da unaprijede proces zbrinjavanja otpada. Sredstva su namjenska i bit će utrošena za nabavku mašina za unapređenje rada javnog preduzeća u Mostaru, te kamiona za odvoz otpada u Gračanici – rekla je ministrica Đapo.

Grad Gračanica primjer je dobre prakse upravljanja otpadom lokalne zajednice u Federaciji BiH, prilagođen integralnom sistemu upravljanja otpadom koji prati regionalni koncept.

Iz Ministarstva navode da su direktori Grebović i Memić istaknuli da će im sredstva odobrena od Vlade Federacije BiH i Federalnog ministarstva okoliša i turizma značajno pomoći u radu, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima

Vijesti