Povežite se sa nama

Lifestyle

Direktor bolnice vozilom hitne pomoći otišao po pacijenta jer je vozač to odbio učiniti zbog sumnje na koronavirus

Objavljeno

-

Direktor splitske bolnice, doktor Julije Meštrović, svojim potezom je oduševio javnost. Naime, prema pisanjima hrvatskih medija, nakon što je vozač Hitne pomoći odbio voziti pacijenta za kojeg je sumnjao da ima koronavirus, Meštrović je to učinio sam.

Meštrović je sinoć oko pola noći nazvao dežurnog ljekara PDJ splitske Hitne pomoći i pitao ga kako se oblači specijalno odijelo za te prilike, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon toga, jutros je uzeo vozilo hitne pomoći i prebacio pacijenta do Križina. Iako se na kraju ustanovilo da pacijent boluje od atipične upale pluća, potez prvog čovjeka splitske bolnice oduševio je javnost u Hrvatskoj, ali i šire.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:

NEON Televizija

Oglašavanje

Lifestyle

Na Prokoškom jezeru pada snijeg

Objavljeno

-

Od

Nagla promjena vremena je dovela do zahlađenja u cijeloj Bosni i Hercegovini..

FOTO: Selvedin Softić

Nastavite čitati

Lifestyle

Bajramski paketići za stotine mališana u Izbjegličkom centru Salakovac (FOTO)

Objavljeno

-

Od

Delegacije triju džemata u bjelopoljskoj kotlini nadomak Mostara nakon što su u predbajramskim danima obradovale stotine mališana bajramskim paketićima, danas su isto učinile i u Izbjegličkom centru Salakovac

Delegacije triju džemata u bjelopoljskoj kotlini nadomak Mostara nakon što su u predbajramskim danima obradovale stotine mališana bajramskim paketićima, danas su isto učinile i u Izbjegličkom centru Salakovac, javlja Anadolu Agency (AA).

Tamo je trenutno smješteno 51 dijete i svi oni danas su se obradovali bajramskim darovima od strane domaćina.

“Uz pomoć dobrih ljudi i prijatelja naših mekteba proširili smo akciju i napravili 700 paketića koje smo hvala Bogu s današnjim danom podijelili našim mališanima. S obzirom da je vrijeme pandemije koronavirusa, odlučili smo se da djecu ne okupljamo na jednom mjestu, već smo pokucali na njihova vrata i obradovali ih. Osim djece, oduševljeni su bili i njihovi roditelji“, izjavio je nakon današnje posjete Salakovcu imam u džematu Podgorani-Prigrađani-Humi, Admir ef. Čopelj.

Prethodnih dana podijeljeno je 700 bajramskih paketića djeci muslimanske vjeroispovijesti u bjelopoljskoj kotlini, uzrasta od dvije do devet godina. Ovo, inače, nije prva akcija ove vrste u ovom dijelu Mostara.

Nastavite čitati

Najčitanije