Povežite se sa nama

Sport

Dilaver i Hajrović odlaze iz Dinama

Objavljeno

-

Početkom naredne sedmice počet će pregovori između sportskog direktora zagrebačkog Dinama Zorana Mamića i igrača o kriznim mjerama štednje i smanjenju ugovora u sljedećih šest mjeseci za 66 posto, dok bi im se 33 posto vratilo unutar šest mjeseci poslije nastavka takmičenja, pišu “Sportske novosti”.

Navodno će Dinamo ponuditi sporazumni raskid ugovora treneru Nenadu Bjelici i još nekim nogometašima, među kojima je i Izet Hajrović.

Prijedlog sporazumnog raskida vjerovatno će ići prema igračima kojima ugovori istječu 2021. godine, a to su Mario Gavranović (januar), Emir Dilaver (juni) i Hajrović (decembar).

Ovdje pročitajte izvorni tekst:

Avaz.ba

Oglašavanje

Sport

Euroliga i Eurokup otkazani, nema pobjednika

Objavljeno

-

Od

Izvršni odbor Eurolige danas je donio odluku o otkazivanju ostatka sezone u elitnom europskom klupskom natjecanju, kao i u Eurokupu za košarkaše koji je pod ingerencijom iste organizacije, a pobjednici neće biti proglašeni.

Osim toga, otkazana su i natjecanja mlađih dobnih kategorija, a Izvršni odbor je pri donošenju odluke uzeo u obzir tri glavna parametra: zdravlje i sigurnost igrača, navijača, službenih osoba, partnera i lokalnog stanovništva; različitu situaciju razvoja bolesti Covid-19 na područjima iz kojih dolaze klubovi, što ne može svima jamčiti jednake uvjete za pripreme uoči službenih utakmica; različite mjere zaštite od širenja koronavirusa koje su na snazi, čime su dovedeni u pitanje jednaki uvjeti putovanja za sve momčadi, prenosi Hina.

Iz Eurolige nisu željeli skraćenim periodom za pripremu ugroziti zdravlje košarkaša, jer bi se time povećao rizik od ozljeda, a zbog poštenosti natjecanja nisu razmatrane modifikacije formata, kao moguće rješenje za nastavak sezone. Kako postavljeni rok završetka natjecanja do kraja srpnja nije mogao biti zajamčen, čelnici Eurolige nisu imali drugi izbor nego donijeti odluku o prekidu natjecanja.

“Bez sumnje, ovo je najteža odluka koju smo morali donijeti u 20-godišnjoj povijesti. Zbog razloga koji su izvan naše kontrole, prisiljeni smo prekinuti najuspješniju i najuzbudljiviju sezonu u europskoj košarkaškoj povijesti”, izjavio je člni čovjek Eurolige Jordi Bertomeu u službenom priopćenju navodeći kako je odluka donijeta nakon iscrpljujuća dva i pol mjeseca tijekom kojih su svi dionici tražili sve mogućnosti da se prekinuta natjecanja dovrše.

“Ovo nije kraj već novi početak”, poručio je Bertomeu.

Svi klubovi koji su se u prekinutoj sezoni natjecali u Euroligi i Eurokupu imat će svoja mjesta u tim natjecanjima i u sljedećoj sezoni koja bi za euroligaše trebala započeti 1. oktobra, a dan prije za momčadi koje će igrati Eurokup.

Nastavite čitati

Sport

Edin Džeko odao počast žrtvama masakra na Kapiji

Objavljeno

-

Od

Taj 25. maj će uvijek duboko biti urezan u sjećanje Tuzlaka, ali i svih drugih bh. patriota. Proteklo je 25 godina od stravičnog masakra na tuzlanskoj Kapiji. Tog ratnog četvrtka 25. maja 1995. godine od granate ispaljene sa položaja Vojske RS na planini Ozren ubijena je 71 mlada osoba, a oko 200 teže ili lakše ranjeno.

Danas je još jednom počast žrtvama odao i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko. Njegova poruka je jasna, a ona govori da ono što se desilo na tuzlanskoj Kapiji nikada neće biti zaboravljeno. Džeko je objavio fotografiju spomen ploče na Kapiji.

KAPIJA 1995 – 2020.😢🙏🏻❤️

Posted by Edin Džeko on Ponedjeljak, 25. May 2020.

Nastavite čitati

Najčitanije