fbpx
Vijesti

Detalji potresnog slučaja u Sarajevu/ Djevojka se dovezla taksijem i skočila u nabujalu Miljacku

U Sarajevu je jučer smrtno stradala 25-godišnja S. B. koja je, najvjerovatnije izvršila samoubistvo skočivši u nabujalu Miljacku. Odmah su angažirane spasilačke službe koje su uspjele izvući tijelo jučer u ranim jutarnjim satima.

Kako piše Avaz, djevojka se taksijem dovezla do Skenderije, gdje se, najvjerovatnije, odmah bacila u Miljacku.

– Bacila se žena u Miljacku – javio je taksista policiji jučer oko dva sata.

U svom taksi vozilu na sjedištu je pronašao 10 KM koje mu je djevojka ostavila za vožnju.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo kazali su da ne žele daviti informacije u slučajevima koji ukazuju na to da je riječ o samoubistvu.

Iz Operativnog centra potvrđeno je da je u 1.58 sati poslije ponoći prijavljeno da je jedna osoba pala u rijeku Miljacku na Skenderiji.

Uslijedila je dramatična potraga u koju su se uključili i pripadnici dežurnih timova GSS-a Novi Grad Sarajevo, GSS-a Kantona Sarajevo, policija i vatrogasci koji su vršili potragu za nestalom djevojkom.

– U 3:58 sati smo u nabujaloj rijeci, nedaleko od Centra za edukaciju, sport i rekreaciju ‘Safet Zajko‘, uočili tijelo na površini koje je nosila rijeka, nakon čega su spasioci pristupili izvlačenju tijela, uz prisustvo i pomoć policijskih službenika MUP-a KS, na obalu rijeke – kazali su iz GSS-a Novi Grad Sarajevo.

Nakon što su izvukli tijelo iz rijeke konstatirana je smrt djevojke.

– U 4:26 sati izvučeno je tijelo na obalu rijeke, nakon čega je konstatirana smrt ženske osobe. Uviđaj je obavljen – potvrđeno je iz MUP-a KS.

Izvor

Oznake: Vijesti

Vezani članci