Connect with us

Crna hronika

Detalji optužnice protiv instruktora iz Visokog: Dirao kandidatkinju za grudi, htio je ljubiti

Objavljeno

na

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je sredinom mjeseca optužnicu protiv Mustafe Karavdića zbog krivičnog djela bludne radnje. Sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda Visoko u cijelosti je potvrdio optužnicu 21. juna.

Karavdić se tereti zbog svog ponašanja 30. septembra 2020. godine oko 18:40 sati, na području grada Visoko, u ulici Branilaca, na poligonu za obuku vozača, a nakon što je završio čas kao instruktor vožnje, na kojem je obučavao kandidatkinju K. K.

Kandidatkinja je u vozilu za obuku sjedila na mjestu vozača, a kada je ugasila vozilo i skinula sigurnosni pojas, Karavdić je, kako se navodi, “s ciljem zadovoljavanja svog seksualnog nagona svoju ruku stavio na desnu ruku oštećene, koju je držala spuštenu na natkoljenici svoje desne noge i svojom rukom milujući ruku oštećene rekao: ‘Vožnja je bila dobra, sve je uredu, žuriš li’?”.

“Kako mu je oštećena odgovorila: ‘Već devet minuta kasnim’, svoju ruku kojom je milovao ruku oštećene podigao je i njom zagrilio oštećenu preko ramena i privukao sebi, nakon čega je ruku pokušao staviti ispod majice oštećene i uhvatiti je za grudi, zbog čega se oštećena odmicala od njega prema vratima i lijevom rukom uhvatila za kvaku na vratima pokušavajući da ih otvori i izađe”, stoji u optužnici.

Međutim, tada je on svoju ruku povukao ispod majice oštećene pa je ponovo stavio preko njenog ramena i jače je privukao sebi te poljubio oštećenu u lijevi obraz blizu lijevog uha, a zatim na sredinu obraza pa treći put blizu njenih usana, iako je, kako stoji u optužnici, bio svjestan da upotrebom sile čini bludne radnje, što je htio.

“Oštećena ga je, uplašena, snažno odgurnula od sebe, otvorila vrata i istrčala iz auta te tako spriječila da dovrši umišljajem započeto krivično djelo, dakle, upotrebom sile pokušao je učiniti bludnu radnju”, zaključuje se u optužnici.

Klix

Oglašavanje

Crna hronika

Ronioci pronašli tijelo 28-godišnjeg Semira Husića

Objavljeno

na

Od

Nakon nešto više od tri sata današnje potrage ronioci su, kako nam je potvrđeno, u jezeru kod HE Mostar pronašli tijelo 28-godišnjeg Semira Husića.

U toku je izvlačenje tijela iz vode nakon čega će na licu mjesta biti obavljen uviđaj te će biti poznato više informacija.

Podsjetimo, jutros su potragu, treći dan zaredom otpočeli pripadnici Interventne spasilačke službe (ISS) ,  a od jučer su s njima i ronilački timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Tokom jučerašnjeg dana je organizirana opsežna potraga, u kojoj su učestvovala 22 ronioca, a među kojima su bli i pripadnici Federalne uprave policije (FUP), ali rezultata nije bilo.

Nesretni mladić je u utorak predvečer, dok se na splavu nalazio s prijateljima, skočio u vodu nakon čega nije izronio.

Avaz

Nastavite čitati

Crna hronika

Podignuta optužnica protiv nogometaša Ognjena i Stojana Vranješa

Objavljeno

na

Od

Odlukom sudije za prethodno saslušanje u Osnovnom sudu u Banjoj Luci od 16. jula ove godine, potvrđena je optužnica protiv poznatih nogometaša, braće Ognjena i Stojana Vranješa.

U potvrđenoj optužnici, koju je 17. maja podiglo Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci, Ognjen Vranješ se tereti da je nanio tešku tjelesnu povredu Anji Trtić, dok se zajedno sa bratom Stojanom tereti da je nanio tjelesnu povredu Dušanu Komljenoviću.

Podsjećamo, Policijska uprava Banja Luka je ranije saopćila da su 20. juna 2020. u 3.40 ujutro braća Vranješ učestvovali u fizičkom obračunu na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Bh. mediji su tada objavili da su braća Vranješ i još jedna osoba u centru Banje Luke napali Dušana Komljenovića, sina bivšeg direktora Geodetske uprave RS (RUGIP) Miloša Komljenovića, i njegovu djevojku.

Radio Sarajevo

Nastavite čitati

Najčitanije