Connect with us

Zabava

Danas se obilježava Međunarodni dan programera

Objavljeno

na

Danas je 256. dan u godini i obilježava se kao Dan programera širom svijeta.

Ovaj dan se obilježava 256. dana u godini jer broj 256 (2 na osmu) predstavlja ukupan broj vrijednosti koje se mogu predstaviti osmobitnim bajtovima – broj koji je veoma dobro poznat svim programerima.

Za ovaj datum su se sedam godina zalagali Valentin Balt i Michael Cherviakov, zaposlenici kompanije Parallel Technologies koja se bavi web dizajnom. U tome su uspjeli 2009. godine kada je predsjednik Rusije Dmitry Medvedev zakonskim aktom službeno proglasio današnji dan Danom programera, a dan se neslužbeno obilježava i u drugim zemljama širom svijeta.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Zabava

Arapski komentator postao HIT: Zapjevao kada je vidio Ruskinju na tribinama

Objavljeno

na

Od

Rusija je u meču drugog kola grupe B Europskog prvenstva u St. Petersburug savladala Finsku rezultatom 1:0, a na tribinama stadiona bilo je prisutno blizu 25.000 navijača.

U centru pažnje se našla jedna atraktivna Ruskinja, koja je više od 20-ak sekundi bila u kadru režisera. Arapski komentaror koji je radio direktan TV prijenos spomenutog meča bio je u čudu i u jednom trenutku je zapjevao dok je Ruskinja bila u krupnom kadru.

Nastavite čitati

Zabava

/VIDEO/ Hit snimak iz Posušja: Krenula da se uda pa svratila na pumpu po cigare

Objavljeno

na

Od

Snimak mlade objavljen na Facebook stranci ‘Imocki crnjaci’ nasmijao je hiljade korisnika mreža zbog onoga što je napravila prije odlaska u salu.

Naime, kako se vidi na snimku, mlada je u vjenčanici odlučila svratiti po cigarete na benzinsku pumpu. Snimak je navodno nastao u Posušju.

“Onaj osjećaj kada se ženiš i ideš prema sali, a cigara nema. Tuđi čovjek nikada neće razumjeti”, stoji u opisu video snimka.

Mlada je ležerno odšetala do pulta i zatražila tri kutije cigareta. Snimak je prikupio blizu tri hiljade reakcija i stotine komentara. “Kad pomislim da sam sve vidjela i doživjela, evo njih opet. Gasi sve”, “Na vrijeme kupiti zaliha”, “Očito se udala za džentlmena”, samo su neki od komentara ispod objave.

Video možete pogledati OVDJE!

Nastavite čitati

Najčitanije