Povežite se sa nama

Zabava

Curenje tajni o novom Xbox Series S: Da li će biti jeftiniji od prethodnika

Objavljeno

-

Jedna od najlošije čuvanih tajni u svijetu video-igara je druga next-gen konzola Xbox-a, za koju se vjeruje da je Xbox Series S, a sada se pojavilo još više dokaza o postojanju konzole.

Korisnik Twittera Brendan pisao je da je kupio novi Xbox One kontroler, te je u paketu dobio i Xbox Game Pass Ultimate probi kod, gdje je  spomenuta Xbox Series S konzola.

Neko je odgovorio na tweet rekavši da je pakovanje dobio i s novim Xbox kontrolerom koji se odnosi na nenajavljenu Xbox konzolu.

Za konzolu Series S se očekuje da je jeftiniji Xbox model sljedeće generacije, onaj koji je u narodu poznat pod kodnim imenom “Lockhart”. Priča se da ovaj sistem ima 4 teraflopa GPU performansi i 7,5 GB upotrebljive RAM memorije. Navodno će imati isti CPU kao i Series X, omogućavajući mu da pokreće iste igre, ali na nižim rezolucijama nego na Series X.

Govorilo se da će Microsoft najaviti Xbox Series S u augustu, ali mjesec je došao i prošao bez takvog otkrića.

Postoje i glasine da Series S neće imati čitač diskova, što bi ga više uskladilo s PS5-om bez diska koji je na putu. Međutim, ta konzola inače ima isti hardver kao i model opremljen sa čitačem diska, za razliku od glasine o Seriji S za koju se očekuje da će biti znatno jeftinija od Serije X.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Zabava

Ovakvo suludo uključivanje na auto-put sigurno niste vidjeli (VIDEO)

Objavljeno

-

Od

Iako je na prvi pogled jednostavna, vožnja auto-putem zbunjuje brojne vozače. Ko se još nije susreo s vozačima koji se pogrešno uključuju na autoput, ne znaju da lijeva traka služi samo za preticanje, nekima se omakne pa voze u suprotnom pravcu…

Ipak, sve je nadmašio mađarski vozač pick-upa Nissan Navara čiji su “biser” zabilježile kamere.

Na prvi pogled sve je normalno: Nissan Navara s prikolicom uključuje se na mađarski auto-put M25 na raskrsnici s auto-putem M3 u blizini Helyszína. Vozač se normalno približava, očekuje se da “uhvati” traku za uključenje, ubrza i nastavi vožnju auto-putem.

Vozač monovolumena donio je ispravnu odluku: Shvativši da nema vremena za kočenje niti prostora za izbjegavanje Navare, svoj automobil usmjerio je između pick-upa i prikolice, značajno ublaživši udarac i njegove posljedice, prenosi “Radiosarajevo.ba”.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Zabava

Djed iz Zvornika potpuni hit, pogledajte kako u 89. godini radi sklekove (VIDEO)

Objavljeno

-

Od

Šefo Mujanović u 88. godini života danas je postao viralni hit na društvenim mrežama zahvaljujući video klipu njegovog komšije Beriza Ajanovića, u kojem Šefo radi 18 sklekova za 30-ak sekundi.

Prilikom obilaska svojih imanja u zvorničkom naselju Samari Meho i Beriz Ajanović posjetili su najstarijeg stanovnika ovog mjesta Šefu Mujanovića, nakon popijene kafe u ovom naselju, pala je i opklada o tome koliko Šefo može uraditi sklekova, a rezultat možete pogledati u video klipu koji je snimio Beriz dok se Meho “takmiči” sa Šefom, piše “zvornicki.ba”.

Veselog i vedrog duha, Šefo je inspiracija svim ljudima ovog kraja, iako je blizu desete decenije života ovom vitalnom starcu ništa nije teško ni mrsko. Kako voli reći, “nije propustio nijednu priliku da uzme učešće u hajr akcijama koje su za opšte dobro” jer od njih mu se kako kaže, “najviše vrati kroz život i to tamo gdje se najmanje nada”.

Šefo ima više od dvadeset potomaka što vlastite djece, unučadi i praunučadi, razasuti su na tri kontinenta u nekoliko država, neki od njih su u Federaciji BiH i svi zovu Šefu da dođe živjeti kod njih kako bi lakše brinuli o njemu, ali Šefo to odbija uz opasku da je samo u Samarima slobodan da proživi ono što mu je od života ostalo.

U slobodno vrijeme se bavi i poljoprivredom za vlastite potrebe, kako kaže da mu ne bi voće propadalo i zemlja stajala besposlena, a ujedno jeo ono što je svojim rukama zasijao i ubrao. Penziju je zaradio prije rata, a sada mu je sasvim dovoljna za samostalan život u svom mjestu i kako ne bi zavisio od drugih. Na pitanje šta je radio u životu pa je tako vitalan, Šefo ima jednostavan odgovor koji glasi “Radio sam sve” uz iskreni smijeh.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije