fbpx
Vijesti

CRNA MAGIJA NA KREVETU JELENE KARLEUŠE: Jezive scene iz spavaće sobe

Jelena Karleuša obajavila je snimak na svom Instagram profilu na kojem se može vidjeti kako se pet vudu lutki nalazi na njenom krevetu, a postupak pjevačice je sve iznenadio i uplašio.

Jelena Karleuša važi za nekog ko dosta vremena i provodi i posvećuje svom Instagram profilu gdje svakodnevno kači svoje slike, ali i iznosi mišljenje po pitanju aktuelnih tema kako u regionu tako i u svijetu.

Novom objavom na svom profilu, ona je podigla pravu buru javnosti, jer su svi ostali zatečeni zbog onoga što su vidjeli.

Naime, ona je na krevetu poređala vudu lutke, čak pet njih. Jelena je samo kratko napisala je: “Vudu”, ali nikome nije jasno kome su posvećene i zašto se nalaze u njenom domu.

Mnoga pitanja su se potegla tom prilikom, a nikome nije bilo jasno da li je to nekom namijenila ili joj koriste samo za slikanje za svoj Instagram profil o kojem vodi dosta računa.

Vjerovatno ste čuli za vudu lutke u koje se zabadaju igle i neobične rituale. Ali, vudu je religija mnogo kompleksnija i njena suština nije u zabadanju igala u lutke.

– To je iskustvo, način na koji ljudi mogu da iskoriste životnu energiju i poboljšaju sebe, svoje emocije, okruženje. Pojava vudua je povezana sa veoma konfliktnim periodom historije u kome su se različite nacije miješale, integrisale i spajale svoja duhovna iskustva – objasnila je za “Glas Amerike” Mirijam Čimani, vudu sveštenica iz Nju Orleansa.

Ručno pravljene vudu lutke u Nju Orleansu se drže u kući – za duševni mir, uspjeh, sreću. Igle koje se zabadaju u neke od njih simbolizuju ljudske brige – koje zabadenjm igle prelaze sa čovjeka na lutku.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima