fbpx
Sport

Čelik ostao bez pojačanja iz Srbije, Bronja napustio Zenicu

Hamza Bronja, mladi 19-godišnji igrač iz Srbije, pridružio se Čeliku na početku priprema uoči početka tekuće sezone, no od danas više nije član zeničkog kluba.

Kako je saopćeno iz NK Čelik, Bronja odlazi jer ne postoji mogućnost da on bude registrovan. Razlog je i dalje blokirani glavni račun kluba iz Zenice…

“S obzirom da je ovaj napadač strani državljanin, jedini način legalne registracije igrača je bilo uz preduslov deblokade glavnog računa.

U trenutku angažovanja igrača, u klubu smo čvrsto vjerovali da će se taj proces odvijati znatno brže, te da će Bronja uspješno biti registrovan već za početak sezone.

Kao što je javnost upoznata, klub je isplatio sve povjerioce koji su blokirali glavni klupski račun, te sada od banaka i sudova očekuje skidanje blokada i konačno deblokadu glavnog računa kluba nakon više od 18 godina. Shodno tome, a zbog sporog procesa skidanja blokada u kojima klub nema mehanizme ubrzanja istih, NK Čelik još uvijek ne može legalno registrovati strane igrače.

Vođeni transparentnošću, poštenju i legalnom poslovanju u prethodne tri godine, klub ni u jednom slučaju nije ni razmatrao mogućnost nelegalnog registrovanja stranih igrača putem drugih pravnih lica što je, nažalost, praksa u domaćem nogometu.

Klub je u razgovoru s igračem došao do zaključka da je najbolja opcija za obje strane da igrač održava formu u drugoj sredini, uz mogućnost povratka na zimskoj pauzi u slučaju obostrane želje i dogovora.

Ovu priliku koristimo da se zahvalimo Bronji na izuzetno korektnom odnosu tokom prethodnog perioda i iskazanoj želji i volji za dokazivanjem u crno-crvenom dresu”, saopćeno je iz NK Čelik.

The post Čelik ostao bez pojačanja iz Srbije, Bronja napustio Zenicu appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake: sport

Možda vas zanima