fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Zanimljivosti

ČELIČNO ZDRAVLJE: Đuro se kupa u januaru

Branko Đurić Đuro svoju vrhunsku formu i energiju u dobroj mjeri može zahvaliti načinu života kojeg vodi dugi niz godina. Iako je poznato da vrlo često ispituje svoju izdržljivost, ovaj put je pažnju privukao kupanjem u moru iako je mjesec januar.

U posljednje vrijeme očito je ispituje izdržljivost i izloženost hladnoći, a nakon nedavnog bosonogog hodanja po snijegu, sada se odlučio čeličiti u hladnoj morskoj vodi.

Đuro je svoj pothvat podijelio s pratiteljima na Instagramu, a u jednom od storyja naveo je da je temperatura mora iznosila 9,4 stepeni. Kupanje se dogodilo u Portorožu gdje Đuro ima kuću, a u pothvatu učestvovala je i njegova supruga, slovenska glumica Tanja Ribič.

On je nedavno je ispričao da je otkrio Wim Hofovu metodu čeličenja zdravlja te da se već dvije godine druži s hladnom vodom, ispod tuša, ali i najradije u moru.

“Punjenje baterija” Đuri uspjeva kroz jogu i meditaciju, a počeo je prakticirati i aktivniju vožnju bicikla, uglavnom kroz šumu.

Izvor

Možda vam se sviđa

BiH

U posljednjih nekoliko mjeseci cijene osnovnih životnih namirnica u BiH “divljaju”. Brojni ekonomski analitičari to usko vežu uz rat koji bjesni u Ukrajini, odnosno agresiju...

BiH

BH. heroina nana Fata Orlović ovih dana se priprema da obavi petu islamsku dužnost – hadž, a sa njom bi trebala ići kćerka Zlatka...

Zanimljivosti

Pevačica Marija Šerifović ne govori u javnosti o svom privatnom životu kao nekada, pa nikad tačno ne možemo znali da li je u ljubavi...

Zanimljivosti

Saša Vidić je čovek bez dlake na jeziku. On uvijek kaže šta misli, a kad mu se neko ne sviđa, ne bira riječi. Modni...