Povežite se sa nama

Stranke

Čampara je objasnio zašto je stavio potpis za smjenu Vlade KS: Iz poniženja mi je komentirati Prevljaka

Objavljeno

-

Aljoša Čampara, zastupnik SDA, prvi je na spisku za rušenje Vlade KS koju vodi SDA.

On je ranije najavljivao da bi mogao glasati “za” smjenu. Za Raport je govorio o svojim razlozima.

“Aktuelni saziv Vlade KS nije ispunio moja očekivanja kao ni očekivanja drugih zastupnika u Skupštini KS bez obzira bili pozicija ili opozicija. Ja sam već nekoliko puta pozivao Vladu KS da se uhvate ukoštac sa stvarnim problemima. Ali, Vlada je odlučila da svoju energiju preusmjeri na rješavanje radno-pravnog statusa podobnih kadrova, nisu se uhvatili u koštac s ozbiljnim problemima, zdravstvom, infrastrukturom, nestašicom vode, problemima mladih, nezaposlenošću… Nisu ni pokušali od Sarajeva napraviti kozmopolitski grad. Interes građana mora biti ispred interesa bilo koje stranke”, kaže Čampara.

Pitali smo ga i za najavu Fikreta Prevljaka da će ga izbaciti iz stranke.

“Meni je iz poniženja govoriti o Fikreti Prevljaku, koji se predstavlja kao šef Kantonalnog odbora SDA, a koji je izabran kroz koruptivnu aferu zvanu “Asim”. Protiv njega lično nemam ništa, ali imam protiv načina na koji je izabran. Dakle, kroz koruptivnu aferu. Njegove odluke, kao takvog, su mi nebitne i nevažne. Neću da se spuštam na taj nivo da to komentiram”, rekao je Čampara za Raport.


Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Stranke

Šta je Sarajlić radio s dokazima pa ga Tužilaštvo BiH želi kazniti

Objavljeno

-

Od

Jedini koji se pojavio jeste Asim Sarajlić, koji je svjedok u ovom predmetu, a koji je ranije saslušan u Tužilaštvu BiH.

Današnje ročište je trajalo oko dva sata a razmatrala se kazna Sarajliću zbog određenih dokaza iz predmeta u kojem se istražuje famozna nabavka 100 respiratora iz Kine.

Ročište je zatvoreno za javnost upravo zbog zaštite Sarajlića i da informacije ne bi curile u javnost.

Nezvanično saznajemo, da se kazna Sarajliću traži zbog određenih mahinacija mobilnim telefonom i određenim pinovima.


Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Stranke

Uhljebljavanje u devedesetoj minuti: Direktor ZOI-ja raspisao konkurs za 4 pozicije. I sam za sebe

Objavljeno

-

Od

Vršilac dužnosti direktora KJKP ZOI ’84 Edis Baković raspisao je konkurs 27. septembra za četiri ključne pozicije u ovoj kompaniji, od kojih su tri na neodređeno vrijeme. Konkurs za tri osobe raspisan je dan prije uvođenja moratorija za zapošljavanje i imenovanje u Kantonu Sarajevo, a za jednu, na dan uvođenja moratorija.

Konkurs je još uvijek aktuelan iako je zaključkom Skupštine KS naređeno obustavljanje i poništavanje svih konkursnih procedura koje su u toku.

Još jedan apsurd jeste da je Baković, koji je v. d., raspisao konkurs za imenovanje direktora ZOI 84, odnosno sam za sebe.

Zbog svega toga, kako saznajemo, Antikorupcionom timu Kantona Sarajevo poslana je prijava protiv direktora ZOI-ja.

Također, prema informacijama Raporta, već se zna ko će biti uposlen na pozicijama za koje je raspisan konkurs: Vasvija Salihović (koordinator), Senad Dreković (služba unutrašnje zaštite), Minela Bučan (Finansije), Riad Agić (sekretar).


Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije