fbpx
Magazin

Bumeri je već znaju, a vi ostali da se edukujete: Stara pesma će zbog serije postati opet hit

Već smo videli kako je serija Stranger Things plasirala staru pesmu Kejt Buš pod nazivom „Running Up That Hill“ na vrh najslušanijih, a sada bi to moglo da se desi sa pesmom „Never Let Me Down Again“ benda Depeche Mode zahvaljujući prvoj epizodi nove serije „The Last of Us„.

Prva epizoda adaptacije popularne video igre „The Last of Us“, u produkciji kuće HBO doživela je svoju premijeru i fanovi su veoma zadovoljni, tako da deluje da je pred nama konačno adaptacija koja neće razočarati.

Veliki budžet odmah je viđen u prelepim kadrovima koji prikazuju kolaps čovečanstva i pojavu „kuge“ koja ljude vodi u postapokalipsu, ali bitan je i poslednji kadar, tokom koga se čuje pesma „Never Let Me Down“ benda Depeche Mode.

Ta pesma čuje se na radiju nakon što Džoel, Eli i Tes kreću svojim putem, a fanovi na društvenim mrežama već su podelili oduševljenje i verujemo da će ova pesma doći i u vrh Spotify liste najslušanijih.

Ono što je dodatni sloj značenja je činjenica da pesma nije samo deo saundtreka, već i zapleta, jer predstavlja deo načina za šifrovano prenošenje poruka. Pesma iz 1960-ih znači „ništa novo“, iz 70-ih „nova zaliha“, a iz 80-ih (kao što je „Never Let Me Down Again“) znači „nevolja“.

Oni koji su igrali igru znaju da nevolja dolazi u raznim oblicima za sve likove, ali nećemo da kvarimo svima koji se sa pričom upoznaju tek kroz seriju.

Izvor: We Got This Discovered

Izvor

Oznake: Magazin

Vezani članci