Povežite se sa nama

Stranke

Budućeg zet Izetbegovića imenuju za v. d. direktora Agencije za statistiku BiH

Objavljeno

-

Adnan Cerić, poznati youtuber i budući zet Bakira i Sebije Izetbegović, predložen je za vršioca dužnosti direktora Agencije za statistiku BiH, saznaje Raport.

Kako je potvrđeno Raportu, na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH njegovo ime je predloženo jer je aktulnom direktoru istekao mandat.

Cerića je za direktora predložila ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Na Vijeću ministara danas je bila tačka dnevnog reda informacija o isteku mandata vršiocima dužnosti direktora i dva zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH.

Cerić je inače uposlenik Agencije za statistiku Federacija BiH i radi na poslovima IT-a i programiranja.

Pored toga, Cerić je nedavno dobio marketinški ugovor od Bh Telecoma u vrijednosti od 22.000 KM.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Stranke

Larson preuzima slučaj Nadin

Objavljeno

-

Od

Amina i Denis Smajlović, roditelji djevojčice Nadin Smajlović, kojoj je uskraćeno liječenje na KCUS-u, danas su primljeni u Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom.

Ovu informaciju za Raport je potvrdila porodica Smajlović. Kako su nam kazali, oni su inspektorima ovog Ureda predali svu dokumentaciju vezanu za ovaj slučaj.

“Ispričali smo šta se desilo našoj porodici i predali svu dokumentaciju koju imamo. Sve to će biti prevedeno i proslijeđeno savjetniku Ureda Ericu Larsonu”, rekla nam je Amina Smajlović.

Prema informacijama Raporta, slučaj je već uzet u proceduru.

Slučaj 13-godišnje djevojčice Nadin Smajlović kojoj je, prema navodima roditelja, uskraćeno liječenje na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu izaziva veliku pažnju javnosti.

Djevočica Nadin primljena je na KCUS s zdravstvenim problemima. Nakon što je utvrđeno da KCUS ne može dati potrebnu terapiju djevojčici, roditelji su tražili premještanje, što su izu KCUS-a odbili i nisu potpisali otpusno pismo.

KCUS je ove navode demantirao, tvrdeći da nikad nikome nisu uskratili liječenje.

Ombudsmeni BiH su zaključili da u konkretnom predmetu postoje određeni procesni propusti u kojem su ugrožana prava pacijenta.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je predmet po ovom pitanju, saslušana je majka Amina koja je predala i brojnu dokumentaciju kao dokaz da su ljekari na KCUS-u odbili liječiti njenu kćerku. Međutim, još nema tužilačke odluke.

Zbog slučaja Nadin, pred Ljekarskom komorom KS pokrenut je postupak oduzimanja licence prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću zbog njegove izjave da je pravo na liječenje djeteta svetinja.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Stranke

Asim I, Asim II, Asim III. Vrijeme je za halvu u centrali SDA

Objavljeno

-

Od

Da u SDA ne fali Asima, da uvijek ima poneki na lageru, dokaz je i vječni, nešto manje poznati busovački Asim. Nedavno se digla prašina unutar SDA oko eliminacije dva načelnika, dva zlatna ljiljana, u dva Vakufa, Gornjem i Donjem. Centalni vezni igrač u eliminaciji Sušića i Čauševića igrao je predsjednik kantonalne SDA organizacije i načelnik u Busovači, Asim Mekić.

Čaušević je preživio, Sušić nije. Ali, nije Asimu hobi eliminacija političkih neistomišljenika i ugađanje intreresnim skupinama. Zna Asim III, kako nagoditi i sam sebi, iskoristi on poluge vlasti i utjecaj baš onoliko koliko mu treba za ispunjavanje svojih interesa. Nedavno je i Asim saslušavan u tužilaštvima zbog zapošljavanja kćerke Belme u BH Pošti.

Procedure kod Asima su sljedeće. Osigura Mirsadu Mujiću političku podršku KO SDA SBK za imenovanje na poziciju generalnog direktora, a zauzvrat Mujić zaposli kcer Belmu u Centar pošta u Zenici. Zatim, osigura Asim III, političku podršku Zijadu Krnjiću za imenovanje na poziciju generalnog direktora PIO/MIO Federacije, a zauzvrat direktor Krnjić zaposli kćer Semru u PIO/MIO u Zenici. Zapošljavanje treće, kćerke Selme, u BH Telecom je jedna od standardnih procedura trgovine utjecajem.

Sve po procedurama SDA. I, nije prvi put da Asim Mekić trguje. Duga je njegova politička karijera. Davno je Mekić bio dio afera oko nezakonitih dodjela općinskog zemljista povlaštenim privrednicima na području busovačke općine. Bilo i spominjalo se. Davno je Asim kao poslijeratni ministar/zamjenik ministra obnove i građenja crtao prostorne planove na području kantona SBK i pretvarao poljoprivredno zemljište u Vitezu u građevinsko.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije