Connect with us

Magazin

Budite “majstor” za Messenger: Pročitajte poruku a da drugi ne znaju

Objavljeno

na

Ukoliko ne želite da neko sazna da ste pročitali poruku na aplikaciji Messenger, evo nekoliko načina kako da to i omogućite.

Sakrijte obaveštenje o pročitanoj poruci na desktop računaru

Nažalost, ne postoji unapred ugrađena opcija, već morate da posegnete za nekom od ekstenzija za vaš web broswer.

Ako koristite Google Chrome, trebalo bi da budete oprezni koji ćete odabrati, jer uvek postoji opasnost da neki dodatak ili ekstenzija sadrže viruse.

Mogli biste, na primer, da isprobate “Messenger Unread” – to omogućava isključivanje funkcija kao što su “seen”, podatak kada ste poslednji put bili aktivni, obaveštenje kada kucate odgovor itd.

Poslednje ažuriranje stiglo je u februaru, a u pitanju je open-source dodatak, pa možete sami da proverite da li je problematičan zbog nečega (ili da zamolite nekoga ko se u to razume).

Kako da izgleda kao da ste stalno offline

Ako iz bilo kog razloga ne želite da vaši prijatelji znaju kada ste na internetu, to možete da isključite u podešavanjima.

Potrebno je da odaberete Settings, pa onda da isključite “Show when you're active”.

Kako biste potpuno nestali sa radara, potrebno je da isključite ovu funkciju na svim uređajima na kojima koristite Facebook ili Messenger.

Sakrijte da ste pročitali poruku na mobilnoj aplikaciji

Morali biste da posegnete za nekim trikovma, jer ovde ne postoje ekstenzije.

Jedna od stvari koju možete da uradite, jeste to da čitate poruke koristeći notifikacije.

Android i iOS imaju opciju pomoću koje možete da zadržite notifikaciju kako bi vam se prikazala poruka, mada ne za sve modele. Za neke možete da pročitate samo deo poruke, ukoliko je malo duža.

Drugi trik koji možete da probate, jeste stari dobri Airplane mode. Njega ćete na Android OS naći uglavnom kada prevučete sa vrha ekrana, kako biste dobili “brza podešavanja”. Kada je iOs u pitanju, samo idite na Control Center i tu je.

Uključivanjem ovog režima rada, možete da otvorite poruku bez bojazni da će vaš sagovornik videti to. Ne zaboravite samo jedno – pre nego što isključite Airplane Mode, obavezno iskoristite “Force Stop” kako biste isključili Messenger.

Pronaći ćete je na Androidu kada odaberete “kvadrat” iz trake za navigaciju, a na Apple uređaju tako što ćete dva puta pritisnuti Home dugme.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Magazin

Legendarni PES više neće postojati, mijenja ga “eFootball” koji će biti besplatan

Objavljeno

na

Od

Legendarni serijal Pro Evolution Soccer, ili kako ga fanovi od milja zovu, skraćenicom PES, neće više postojati, bar ne u tom obliku.

Njegov izdavač, japanski Konami, mijenja mu ime u eFootball.

Ono što vrijedi napomenuti je da će eFootball biti besplatan, te će biti dostupan isključivo u digitalnoj verziji, bez izdavanja na disku.

Igra stiže na konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X i S, Xbox One, ali i na PC.

Za razliku od nekih drugih naslova, podržavat će takozvani cross-play, odnosno igrači na PlayStationu će moći igrati protiv onih sa Xboxa i PC-a.

Šta prelazak na free-to-play model znači za offline modove?
Pa, ovoliko je sigurno: želite li igrati Master Ligu, nećete je dobiti besplatno nego ćete taj mod morati kupiti zasebno. Samo je pitanje kada će se to uopće moći kupiti.

Znamo samo da po lansiranju igre ništa neće biti nalik klasičnom PES iskustvu jer će eFootball biti svojevrsni early access naslov.

Prvo će u ranu jesen dobiti mogućnost igranja lokalnih mečeva s s devet licenciranih klubova – praktički single-player demo, zatim cross-gen mečeve između PS5 i PS4 konzola, te odvojeno XSX/S i XBO platformi.

Kasnije u jesen stižu online lige, nešto nalik myClub modu te cross-platform podrška. Na zimu stižu eSports turniri, puni cross-platform te verzije za mobitele.

Više informacija o novoj igri bit će poznato krajem augusta.

Nastavite čitati

Magazin

Doboj: Porodica Hurtić napravila pravi tropski raj, ove godine će jesti banane iz svoje bašte

Objavljeno

na

Od

Dok je u domaćinstvima širom zemlje u toku sezona berbe malina, porodica Hurtić iz Grapske kod Doboja uskoro će prvi put ubrati domaće banane. Poslije pet do šest godina, stablo ove tropske biljke konačno je formiralo plod. Pored banana Hurtići uzgajaju i druge vrste egzotičnog voća neubičajenog za naše podneblje.

Tropski su dani, a u dvorištu porodice Hurtić iz Grapske kod Doboja ima i tropskog voća. Po prvi put ovog ljeta rodila im je banana. Pet do šest godina je trebalo da ova tropska biljka formira plod, koji je još mali i zelen. Bananu pričaju svako jutro zalivaju sa najmanje 40 litara vode. Potrebno je mnogo brige oko ove tropske biljke, i to posebno zimi kada ju treba zaštititi, jer su joj najveći neprijatelj niske temperature. Na kraju dugogodišnji trud se isplatio.

-Banani treba pet do šest godina kako bi formirala plod. Poslije pet godina je uspjela, mislim da bi do septembra mogli da je beremo. Svako mi kaže kako je ovo fotomontaža, a evo uvjerili ste se da nije. Drvo banane nema korijen, nego kao jedno veliko okruglo sjeme– izjavio je Hasan Hurtić iz Grapske, javlja RTV Doboj.

Dvorište Hurtića pravi je mali tropski raj. Banani prave društvo limun, mandarina, avokado, urme i smokve, a od ove godine i rijetko cvijeće indijski jorgovan. Sa drveta mandarine ubrali su samo jedan plod. I nju kao i bananu treba često zalivati. Po prvi put ove godine rodio im je i limun. Sa dva drveta limuna ubrali su dosta žutih plodova.

Od svih vrsta voća koje uzgajamo limun mi je najdraži. Najviše ga upotrebljavam za kolače. Cijelu zimu brali smo limun za naše potrebe. Cvijet limuna ima prelijep miris- rekla je Samira Hurtić iz Grapske.

Ideja da gaje egzotično voće u dvorištu potekla je od starijih Hurtića. Najstariji član ove porodice je upravo zasijala avokado. Sjeme je donijela čak iz Švedske.

-Posijala sam dvije sjemenke avokada. Dva mejseca kasnije proniklo je. Jednu smo uspjeli sačuvati, sad je trebamo kalemiti- izjavila je Ruveda Hurtić iz Grapske.

Spas od zime većina stabala pronađe u prostranoj i toploj garaži. Hurtići kažu da imaju još planova, pa ne treba da iznenadi, ako već narednog ljeta u dvorištu porodičnog doma zamiriše još neko egzotično voće ili cvijeće neubičajeno za naše podneblje.

RTV Doboj

Nastavite čitati

Najčitanije