fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Magazin

Bred Pit je otkrio svoje najintimnije tajne i sad ga volimo još više: “Svima nama je srce slomljeno”

Nikad ne bi rekli, ali Bred Pit je čovek opsednut svojim snovima. Na stočiću pored glave drži olovku i papir i zapisuje šta je sanjao noć pre. Kako kaže, ima taj san koji se ponavlja, gde ga napadaju i zabijaju mu nož u rebra. Budio bi se u znoju i počeo je da se pita šta to znači. Ove i još mnoge “I bogati plaču” teme i pitanja je načeo u intervju koji je dao za magazin GQ.

Jedan je od najvećih glumaca današnjice. Ne može da se slobodno kreće ulicom, a da ga milioni paparaca ne spopadaju. Preselio se u Kaliforniju i doveo je svoju karijeru do te tačke da ne ide ispod 20 miliona kad dobija nove uloge. Međutim, u svojoj 58. godini, posle šestoro dece i jednog mučnog razvoda sa Anđelinom Džoli, Pit se hvata u koštac sa svojom smrtnošću. Pažljivo bira šta će raditi sledeće jer kako kaže, ušao je u poslednji semestar svog života.

Danas živi u kući koju je kupio još davne ’94. i to od glumice Kasandre Piterson koje se mnogi sećaju kao Elvire, gospodarice tame. Kad mu je prodala kuću, prodala mu je i priču da kuća ima duhove, ali izgleda da su duhovi otišli sa njom, pošto ih Bred za svo ovo vreme nije viđao. Ne voli da odgovoara na pitanja koja se i malo dotiču privatnog života, pa svaku takvu priču završava sa kratim da ili ne odgovorima.

Sećate se kako su svi za vreme prvih dana korone rešili da imaju novi hobi i nešto novo nauče. Pit je rešio da nauči da svira gitaru, tako da se dosta time bavio poslednjih meseci. Pošto je blizak prijatelj i komšija sa basistom Pepersa, Fliom, često se dešavalo da zasviraju zajedno.

Što se tiče njegove prvenstveno glavne, filmske karijere, srećan je što kao producent daje mogućnost ljudima da se bave bitnim temama, angažovanim, koje govore o važnim stvarima. Sa druge strane, trenutno je u fazi kad kao glumac želi da se više zabavlja, pa nas uskoro očekuje premijera akcionog filma Bullet train, koji je režirao njegov prijatlelj i kaskader Dejvid Lič.

Pored gitare, za vreme pandemije učio je da pravi i keramiku i sveće, a od ranije ima i svoju vinariju, kao i doduše gomila drugih glumaca milionera. Ipak, o njemu kao glumcu možda najbolje pričaju reditelji koji su radili sa njim. Tarantino kaže da je on jedan od poslednjih velikih zvezda koji je pride i veliki glumac i da kad gledate njega kako radi, isto je kao da gledate Roberta Redfora ili Stiv Mekvina.

Napravio je nekoliko radikalnih rezova što se tiče zdravlja u prethodnih nekoliko godina. Posle razvoda 2016. je skroz ostavio alkohol, a čak je posećivao i sastanke udružnja anonimnih alkoholičara. Ostavio je cigarete, ali zato sad žvaće nikotinske žvake ko nenormalan. O svim tim porocima priča sa iskrom u očima i samo se seća kako mu je nekad bilo lepo. Danas, tu vrstu hedonizma ipak ne sme da dozvoli.

Kako godine prolaze, sve mu je teže da pamti nova lica i ljude, a plaši se da će ljudi misliti da je samo još jedna nabeđena holivudska zvezda, a to ne želi. On voli nove i intersantne ljude, ali boji se da pati od prosopagnozije, koja je ustvari nemogućnost da prepoznaješ ljude na osnovu lica. Međutim, kako i sam kaže niko mu ne veruje, i samo vide u tome običaje poznatih.

Međutim, Pit nije običan holivudski glumac. Kad ga upoznate, shvatite da vam se otvaraju teme za razgovor koje nikad niste očikivali. Voli da priča o filozofiji i poeziji. U prijateljskim pričama citira Rilkea ili Rumija, a ovog persijskog pesnika, odnosno njegove stihove ima istetovirane na sebi.  “There exists a field, beyond all notions of right and wrong. I will meet you there.” piše ispod jednog od njegovih bicepsa. Pored poezije, može da vam i ispriča kako je opčinjen italijanskim skulpturama iz 17. veka.

A što se tiče snova u kojem ga stoker proganja i ubija, kaže da ih sam tumači kao strahove i osećaj nesigurnosti, što možda nekome sa strane zvuči neverovatno, da zvezda poput Pita tako može da se oseća, ali kao što je u samom intervjuu govorio, mogo toga oko njega je potpuno neverovatno i nepoznato. Neočekujete baš od Bred Pita da izgovori rečenicu “Svima nama je srce slomljeno” kao i da u bliskom razgovoru sa njim otkrivate jednog potpuno drugačijeg čoveka od onog kog ste zamišljali ili o kome ste sanjarili.

Naslovna fotografija: EPA/David Swanson

Izvor

Možda vam se sviđa

Biznis

Dž. Pol Geti (Jean Paul Getty) rođen je 1892. godine i u drugoj plovini dvadesetog vijeka bio je najbogatiji čovjek na planeti. Osnovao je...

BiH

Sve je spremno za isplatu uvećanih junskih penzija u Federaciji BiH koja će biti 5. jula, potvrdio je za Faktor Amel Lizde, šef Ureda...

Zanimljivosti

Marija Šerifović progovorila je o tome ko bi mogao da je zamijeni u Zvezdama Granda. -Ja sam nezamjenljiva, niko ne pjeva, ne izgleda i...

Zanimljivosti

Popularni pjevač Amar Gile oglasio se na društvenim mrežama emotivnom porukom i čestitao pobjedu Nerminu Handžiću. Naime, Amar je objavio fotografiju sa Nerminom staru...