fbpx
Vijesti

Bosanskohercegovačka glumica u glavnoj ulozi u novoj turskoj seriji „Koyu Beyaz“

Talentovana bosanskohercegovačka glumica Merjem Šiljak dobila je glavnu žensku ulogu u novoj turskoj seriji „Koyu Beyaz“.

Merjem je apsolventica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a njen prvi projekat je prevazišao i granice naše države. Serija u kojoj glumi je snimana u Turskoj i Gruziji, a Merjem je tri mjeseca bila posvećena ovom angažmanu.

Anila Gajević, vlasnica kasting agencije “Zona”, preporučila je i poslala Merjem na kasting za seriju „Koyu Beyaz“. Producenti su prepoznali njen talenat i dobila je glavnu žensku ulogu.

Serija će se emitovati pod okriljem Turske radio-televizije na novoj turskoj platformi koja će biti dostupna u više od stotinu zemalja svijeta. Na platformi će se prikazivati popularne turske TV-serije i filmovi, kao i 33 nove originalne serije, među kojima je i „Koyu Beyaz“.

Merjem u seriji glumi zajedno sa poznatim turskim glumcima Atakanom Hošgorenom, Ramijem Narinom i ostalim internacionalnim imenima. Nakon prikazivanja prve, planirano je i snimanje druge sezone.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima