fbpx

BOSANSKI SUPER MARIO: Burek mu daje energiju

od Urednik

Kultna igrica Super Mario od kada je nastala 1985. osvajala je srca i mlađih i onih malo starijih, širom svijeta.

Simpatični vodoinstalater sa brčićima odnedavno je postao ni manje ni više nego Mujo. Naime, pojavila se domaća verzija te popularne igrice, a glavni lik ima jedan cilj – da stigne do Neuma.

Na Youtube kanalu Plumbum Games nedavno je objavljen prvi trejler igrice The Mujo, a u prvobitnoj verziji, objavljenoj u junu prošle godine, autori su objasnili kako će izgledati igrica.

Mujo nosi plašt u bojama zastave Bosne i Hercegovine, a na sebi ima bijelu potkošulju, pojas i farmerke uz dodatak naočala za sunce. Putovanje počinje na sjeveru zemlje, gdje “žive najzanimljiviji ljudi”. On zatim nastavlja svoju pustolovinu kroz BiH, suočavajući se s brojnim izazovima.

Na primjer, mora da skupi novac u konvertibilnim markama kako bi kupio kul šešire, a u tome mu pomaže stari i vrlo duhoviti čarobnjak. Umjesto spašavanja princeze, Mujin konačni cilj je da stigne do Neuma, jedinog grada na moru u BiH.

Mujo ima jedno tajno oružje, pivo koje mu daje moć brzine i skakanja, a za dodatnu energiju pojest će, naravno, burek i zatim se ugojiti. Na svom putu Mujo susreće nekoliko neprijatelja koje mora da savlada. Njegova prva prepreka su policajci, a neki od njih mogu čak i da lete uz pomoć balona. Osim toga, tu je i jedan mišićavi muškarac spreman na tuču, pa Mujo mora da ga izbjegne.

(Express/cdm.me)

Izvor

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.