fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Bosanska Krupa dobija moderan sportski kompleks – NEON Televizija

Bosanska Krupa bi do kraja ove godine trebala predstaviti moderni sportski centar, projekat koji obećava da će grad pretvoriti u vrhunsku destinaciju za sport i rekreaciju.

Građani Bosanske Krupe mogu uskoro očekivati otvaranje vrata novog sportskog centra. Dvorana bi trebala biti svečano otvorena početkom augusta, a uz već postojeće terene, uskoro će početi gradnja terena za mali nogomet, te će biti otvoreni pozivi za interesantne za građenje terena za košarku i tenis.

Ovaj ambiciozni projekt, koji može parirati sportskim kompleksima mnogo većih i razvijenijih zajednica, svjedoči o naporima gradske uprave i sportskih djelatnika da Bosansku Krupu stave na mjesto koje joj pripada.

Novim ugovorom u vrijednosti od 400.000 KM, koji je gradonačelnik Armin Halitović potpisao sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica, te uz učešće Grada Bosanska Krupa planirano je da se u potpunosti rekonstruiše most koji vodi na Velike ade, te da se asfaltira putna infrastruktura koja će ubuduće povezivati dva nogometna stadiona, veliku sportsku dvoranu, košarkaško igralište, teniski teren i teren za mali nogomet sa umjetnom travom i budućim turističkim kampom.

Osim toga, veliki parking i brojne staze za šetnju i ostale aktivnosti omogućit će posjetiteljima svih uzrasta da uživaju u ponudi sportskog centra.

Gradonačelnik Armin Halitović izrazio je oduševljenje skorim završetkom projekta, kazavši: “Zahvalni smo na podršci Federalnog ministarstva za izbjeglice i raseljena lica i ponosni na naše zajedničke napore da ovu viziju ostvarimo. Ovaj sportski centar je od velike važnosti za Bosansku Krupu i radimo svim kapacitetima da što prije ovaj sportski kompleks u potpunosti damo građanima našeg grada na korištenje”.

Ovaj sportski centar predstavlja simbol napretka, konstantnog ulaganja i vizije budućnosti koju gradonačelnik sa svojim saradnicima gradi već dugi niz godina.

klix.ba

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...