fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Bosanci se žale na cijene na Jadranu, a u Sarajevu spavanje do 700 KM

Građani Bosne i Hercegovine, ali i stranci, ove godine su šokirani visokim cijenama smještaja i cijenama u ugostiteljskim objektima na hrvatskom primorju.

Većina se slaže da su cijene na moru previsoke, ali ovaj trend je sve više prisutan i u brojnim sarajevskim hotelima i ugostiteljskim objektima.

Tako cijena noćenja u Swissotelu Sarajevo za dvije osobe u najjeftinijoj dvokrevetnoj sobi iznosi 350 eura, odnosno blizu 700 KM.

Rezultat je to ponude i potražnje, ali i činjenice da većinu gostiju u ovom hotelu čine turisti iz arapskih zemalja koji bez problema plaćaju ovu cijenu.

U drugim sarajevskim hotelima cijene su pristupačnije, tako da za dvokrevetnu sobu za dvije osobe u ovom periodu godine u Mariottu treba izdvojiti oko 190 eura, u Hillsu 160 eura…

Hotelijeri na Jahorini su se ovog ljeta, s namjerom da ova olimpijska ljepotica “živi” cijelu godinu, udružili i napravili pristupačnije i jeftinije pakete boravka i korištenja sadržaja za svoje goste.

Primamljive ponude će biti aktuelne tokom trajanja prvog FeJS festivala koji se na Jahorini održava od 28. do 30. juna. Tako dvodnevni aranžman za dvije osobe u hotelu “Lavina” na bazi polupansiona košta 379 KM, u “Termagu” dva noćenja sa doručkom 360 KM, u “Monterri” i “Vučku” dva noćenja za dvije osobe sa doručkom su 340 KM.

Hotel Lavina Jahorina

U “Ravnoj planini” za dva noćenja sa doručkom za dvije osobe i dvoje djece do 12 godina treba izdvojiti 360 KM, u “Rajskoj dolini” dva noćenja sa doručkom za dvije osobe koštaju 280 KM, a u “Rusovo resortu” dva noćenja za četiri osobe koštaju samo 408 KM.

U hotelima “Forest” i “Damis” dva noćenja za dvije osobe sa doručkom koštaju 140 KM, a isti aranžman u hotelu “Jet set” je 200 KM.

Za turiste slabije platežne moći u našoj zemlji na raspolaganju su moteli, hosteli i stanovi koji se izdaju na dan, ali i oni su poskupili u odnosu na prošlu godinu.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Podsjećati i opominjati, cilj je i poruka ilustratora i strip crtača Admira Delića, producenta na Al Jazeeri Balkans, koji već godinama ilustracijama prikazuje strahote...

Vijesti

Jedan od učesnika Marša mira danas je preminuo na lokalitetu Buljima, saznaje Klix.ba. Učesnici Marša mira koračaju prema Potočarima, a nažalost ovogodišnji pohod je...

Biznis

Bosanci i Hercegovci su poznati kao veliki ljubitelji janjetine. I pored vala poskupljenja, mnogi stanovnici naše zemlje uz janjetinu i roštilj slave bitne datume...

BiH

Kako su dodali, u tom periodu bit će konstantno visoke temperature, lokalno i malo toplije nego ovih dana uz većinom sunčano vrijeme.”Tek malo sjevernije...