fbpx
Magazin

BIO JE U KANDŽAMA ALKOHOLA I DROGE / Pjevač se bori za život, dijagnostikovan mu je karcinom, a ovo je njegova burna životna priča

Pjevaču Jasminu Stavrosu dijagnostikovali su karcinom kostiju, i trenutno je na bolničkom liječenju.

Ipak malo ko zna da je ovaj pjevač imao buran život i da ga je supruga izvukla iz pakla zavisnosti, nakon čega se okrenuo vjeri

– Moram priznati, bilo je perioda kad sam uzimao opijate, kad sam uzimao alkohol, moram priznati, da lažem, nema smisla. Onda sam vidio da moji prijatelji umiru kraj mene, ja sam dotakao dno života. Baš sam bio u toj jednoj fazi životnoj i onda sam rekao stop. Više toga nema. U to vrijeme nije bilo pomoći nekih komuna, da ti neko pomogne, tad sam morao sam da se vadim – pričao je pjevač svojevremeno, prenose hrvatski mediji.

– Upao sam u loše društvo, nisam ja toga tada bio ni svjestan. Ma nisu to bili neki veliki poroci. To sam ja sve probao iz znatiželje, ali nisu meni trebale ni bolnice ni komune da se izliječim od zavisnosti.

Tada je poželio upoznati nekoga s kim će provesti život i pojavila se supruga Žarka, s kojom se koju godinu kasnije i vjenčao, a kako kaže, najbitnije je bilo da su živjeli u predbračnoj čistoći.

Jasmin je pričao i da mu je vjera pomogla da se povrati nakon teških momenata u životu.

– Puno stvari mi se dogodilo u životu baš uz tu krunicu. Žena i ja smo bili na moru, u našoj kući, svaki dan smo molili krunicu milosrdnog Isusa i u tri sata smo odlazili do jedne kapelice gdje je bio jedan ogromni teren. Kao da je to bila Božja providnost, mi smo to našli, kupili, uredili, doveli u kulturu, napravili sebi kuću. Ta krunica bila je povezana s tom kućom, koja nam danas deset puta više znači nego kuća kraj mora – otkrio je pjevač.

Da podsjetimo, pjevaču Jasminu Stavrosu dijagnostikovali su karcinom kostiju, i trenutno je na bolničkom liječenju.

Jasmin se oglasio ovim povodom i otkrio detalje svog zdravstvenog stanja.

– Sad me užasno boli. Bole me leđa. Idem na zračenja i ta zračenja su vrlo bolna i moram da legnem i onda mi se stvara kontakt sa živcima i to je užasno bolno, ali istrpim tih deset minuta. Bolest je nastala tamo negdje u januaru. Imao sam bolove u stomaku i onda sam dobio čir na dvanaestercu, to su mi operisali hitno u Karlovcu i onda sam dobio sepsu pa su me prebacili u Karlovac i tamo sam bio nekih 12-13 dana. Došao sam kući i odmah sutradan u Vinogradsku jer se nije moglo izdržati od bolova, a nije se znalo šta mi je – ispričao je pjevač za “IN magazin”.

– Ništa ne znam… Evo, tek je drugi dan zračenja i treba proći jedno pet-šest dana i tek ćemo onda znati gdje sam, kud sam, u kakvom sam stanju i to će biti to. Evo, sad se osjećam da ću se oporaviti i doktori i sestre i svi koji rade ovde stvarno se maksimalno trude – rekao je Jasmin pa dodao:

– Dijagnoza je rak kostiju i sad se sumnja da još možda imam rak na želucu. Daj Bože da to ne bude jer to bi bilo pogubno za mene.

alo/press

Izvor

Možda vas zanima