Bio je poznati jugoslavenski atletičar, živio je u krajnoj bijedi iz koje se izvukao kao maloljetnik, a onda je napravio zaokret!

16

Da nije bilo Lepe Brene vrlo je lako moguće da bi dance scena devedesetih u susjednoj Srbiji izgledala znatno drugačije. Naime, upravo je ona pomogla braći Đogani da se izvuku iz teških životnih uvjeta. Braća Đogani odrasli su, naime, u teškoj bijedi i siromaštvu u trošnoj kućici koja se nalazila u romskom dijelu beogradskog Mirijeva.

Prije nekoliko godina njihova je obiteljska kuća srušena i izgrađena je nova, u kojoj danas živi njihov ujak s obitelji. Prijatelj starijeg i staloženijeg Đoleta Đoganija, koji se s Brenom povezao i uspio osamdesetih, a pogotovo devedesetih godina, tvrdi da su braća jako teško živjela. ‘To su divni momci, živjeli su u bijedi, ali su postali pošteni ljudi’, ispričao je njihov prijatelj iz djetinjstva.

 

‘Đole se oduvijek razlikovao. Imao je specifične pokrete, tako su ga i zapazili. Otišao je odavde kada je imao 14 godina, no nikad nije zaboravio svoj kraj, ne stidi se svog porijekla, dovodio je i djecu da vide gdje je živio nekad. Cijela obitelj je dobra‘, dodao je prijatelj slavnih dancera.

Kada je otišao iz svog kvarta, Đogani je zapravo došao u Zagreb gdje je ostao sedam godina. Bio je član atletske reprezentacije Jugoslavije i ostvario je dobre sportske rezultate, dok glazba nije pobijedila.

Đogani je zatim počeo raditi kao plesač i koreograf, bio je talentiran za scenski pokret. U mladim danima, osamdesetih, Brena ga je angažirala u spotu za singl ‘Čuvala me mama’, a pojavila se i njegova svježe osnovana plesna grupa. Stigao je koju godinu kasnije do velike popularnosti kao plesač, a kasnije i glazbenik dance i turbofolk industrije. Svojim najvećim uspjehom i danas smatra činjenicu da se izvukao iz siromaštva i uspio izgraditi obitelj.

 

Source link