fbpx
Biznis

Bingo pred 100-postotnim vlasništvom u sarajevskoj kompaniji

Kompanija Bingo iz Tuzle kupila je još tri posto dionica TP Distributivni centar Sarajevo, čime se primakla 100-postotnom vlasništvu u sarajevskoj firmi, izvještava BiznisInfo.ba.

Bingo sada ima preko 97 posto dionica, a važno je što je prešao prag od 95 posto jer mu to po zakonu mogućava da “istisne” preostale male dioničare, odnosno da prenese njihove dionice uz fer nadoknadu.

– Na osnovu objavljene ponude za preuzimanje dioničkog društva TP DC “Sarajevo” ponudilac Bingo d.o.o. export-import Tuzla je izvršio kupovinu 9.964 dionica, što predstavlja 3,0385 posto od ukupnog broja dionica sa pravom glasa – navodi se u informaciji dioničarima.

Dodaje se da je ponudilac (Bingo) nakon okončane ponude stekao 318.790 dionica što predstavlja 97,2 posto redovnih dionica od ukupnog iznosa emitovanih dionica ciljnog društva (TP DC).

Distributivni centar Sarajevo

Bingo je nedavno preuzeo veliki udio u TP DC-u (oko 50 posto), kada je otkupio udjele kompanije Voleta iz Gruda, firme Denix iz Srebrenika i tuzlanskog Bonyja, čime je tada došao do ukupno 94 posto dionica, računajući dionice koje je već posjedovao.

Inače, Bingo je u izgradnju i opremanju modernog logističko-distributivnog centra u Sarajevu (u okviru TP DC-a) uložio više od 40 miliona KM.

Ukupna površina novog objekta od preko 27.000 m2, jednaka je veličini četiri fudbalska stadiona, što ga čini jednim od najvećih distributivnih centara u regiji. U njegovoj izgradnji angažovano je preko 30 domaćih izvođača radova.

UniCredit Bank Banja Luka obilježila 8. mart poklonima i donacijama ženskim udruženjima

Izvor

Oznake: , ,

Možda vas zanima