fbpx
Sport

Bilbija uoči proljeća: Željo je igrao iznenađujuće dobro, Sarajevo opet pravi vrhunski tim

Nemanja Bilbija je govorio za Zrinjski TV o aktuelnim pripremama Plemića za drugi dio sezone u Premijer ligi i Kupu Bosne i Hercegovine.

Zrinjski se nalazi u Međugorju, gdje se priprema za nastavak sezone, a to je već tradicija za ovu ekipu što je potvrdio i Bilbija.

“Ne znam ni koje su nam ovo već pripreme ovdje u Međugorju. Počeli smo da radimo, malo nas vrijeme nije poslužilo, ali vrijedno radimo i napredujemo iz dana u dan. Sigurno da je svima nedostajao fudbal i baš je duga pauza, ali svaki igrač individualno radi. Početak je jako dobar i imamo još četiri-pet sedmica do početka”, započeo je Bilbija, pa se osvrnuo na radove na rekonstrukciji terena stadiona pod Bijelim Brijegom:

“Mogu reći u svoje ime da sam jako sretan što će se igrati na ovako dobrim terenima. Znamo da je to zimi najveći problem u BiH i da je zbog toga tako velika pauza. Sada ćemo imati sedam-osam vrhunskih terena i jedva čekamo da se svi završe”, rekao je Bilbija.

Također, osvrnuo se na proteklu polusezonu i na prve pratioce Zrinjskog na tabeli gdje se Plemići nalaze na prvoj poziciji.

“Na kraju smo stvarno uspjeli u onome što smo imali za cilj. Da ostanemo u kupu i da budemo na prvom mjestu. Evropska epizoda je bila dobra, poslije smo se vratili domaćem prvenstvu, a bilo je naporno igrati u ritmu srijeda-subota. Bili smo u jednom trenutku pretposljednji i nije to bilo ugodno vidjeti. Dobro smo na kraju sve odradili i zasluženo smo prvi”, rekao je Bilbija i dodao:

“Široki i Borac su odmah i za nas, a iznenađujuće dobro je igrao i Željezničar u prvom dijelu. Sarajevo je daleko, ali vidim da prave jako dobru ekipu. To je vrhunski klub i uvijek su u vrhu. Mislim da između tih ekipa treba tražiti prvaka.”

Izvor

Oznake: Sport

Vezani članci