fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Magazin

Bijonse pokrenula raspravu o ključnom društvenom pitanju: Da li vam posao od 9 do 5 uništava život?

Bijonse je posle šest godina pauze singlom najavila novi album i pesma Break Mi Soul je odmah pokrenula rasprave. Ali ne one koju očekujete?

Najnoviji singl poziva slušaoce da se preispitaju da li veliki deo njihovih nesrećnih života potiče upravo iz činjenice da rade od 9 do 5.

“Prokletstvo, radim toliko. Radim od devet i više od pet. Toliko mi testiraju strpljenje da ne mogu da spavam noću”, jedan je od stihova u pesmi, koju su obožavaoci već nazvali “himnom o velikom otkazu”.

„Kada Bijonse napiše pesmu o napuštanju posla i ljudima koji vredno rade (bukvalno po ceo dan) uzvikujući „Nećeš mi slomiti dušu“, ona gradi nove temelje. Njen pristup je nešto sasvim drugo“, samo je jedan od odgovora na njenu revolucionarnu pesmu koji možete da nađete na Tviteru.

Između ostalog, mnogi fanovi su se žalili da na posao idu kao da su pod prinudom, a nema više varnica i želje.

„Bionsin Break mi Soul će uskoro biti moja himna kada se vozim na posao, jer zaista pokušavaju da mi slome dušu tamo“, napisala je jedna korisnica Tvitera.

Obožavaoci su pesmu nazvali himnom o velikom otkazu.

U poslednjih 12 meseci, rekordan broj Amerikanaca je dao otkaze, iz raznih razloga: izgaranja zbog pandemije, želje za boljom platom ili boljim beneficijama i potrebe za brigom o deci ili starim rođacima. tokom pandemije.

Nik Banker, ekonomista rada, takođe je potvrdio da je reč o gorućoj temi u modernom društvu. Ovo se odnosi na mesečni izveštaj koji pokazuje da je veliki broj ljudi dao otkaz, a kao razlog naveo izgaranje.

„Tema je izuzetno realna, pa joj treba posvetiti više vremena da bismo bili u centru naše pažnje”, rekao je ekonomista, piše metropolitan.si.

Izvor

Možda vam se sviđa

Biznis

Dž. Pol Geti (Jean Paul Getty) rođen je 1892. godine i u drugoj plovini dvadesetog vijeka bio je najbogatiji čovjek na planeti. Osnovao je...

BiH

Sve je spremno za isplatu uvećanih junskih penzija u Federaciji BiH koja će biti 5. jula, potvrdio je za Faktor Amel Lizde, šef Ureda...

Zanimljivosti

Marija Šerifović progovorila je o tome ko bi mogao da je zamijeni u Zvezdama Granda. -Ja sam nezamjenljiva, niko ne pjeva, ne izgleda i...

Zanimljivosti

Popularni pjevač Amar Gile oglasio se na društvenim mrežama emotivnom porukom i čestitao pobjedu Nerminu Handžiću. Naime, Amar je objavio fotografiju sa Nerminom staru...