fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

BiH dobija još jedan grad: Od totalno zapuštene općine postali lideri

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sinoć je usvojio Prijedlog zakona o Gradu Novi Travnik.

Općinsko vijeće Novi Travnik pokrenulo je još prije 2,5 godina proceduru da ova općina bude proglašena gradom.  Zanimljivo je da će ovo biti prvi grad u Srednjobosanskom kantonu.

Jučer je reagirao je načelnik Stjepan Dujo:

– Drage moje Novotravničanke i Novotravničani, u trenucima kada je Zastupnički dom usvojio Zakon o Gradu Novom Travniku, ponizno vas obavještavam kako sam večeras prihvatio kandidaturu za mjesto načelnika/gradonačelnika našeg Grada!

Ovaj status službeno ćemo dobiti u nekoliko narednih tjedana kada Zakon potvrdi i Dom naroda, no već sada, ponos koji osjećam želim podijeliti sa svima vama, jer smo svi zajedno zaslužni za to.

Iako smo na usvajanje ovog Zakona čekali više od dvije godine, želim vjerovati da isti dolazi u pravi trenutak, kao kruna ogromnog, četverogodišnjeg rada i truda.

Dolazi kao dokaz da su taj rad, promjene i projekte prepoznali i drugi, da se za naš Grad čulo diljem BiH ali regije i to konačno, po pozitivnom. Dokaz da smo od totalno zapuštene općine postali predvodnici u mnogo čemu i to ne samo u Kantonu Središnja Bosna.

Osobno sam zadovoljan odrađenim ali i tek sada svjestan koliko posla još ima, od infrastrukture, do društvenog razvoja i ono najvažnije, stvaranja istinskih pomaka i uvjeta kako bi i naši sugrađani diljem Evrope konačno počeli razmišljati o povratku. Umoran jesam ali i spreman na još četiri godine rada zajedno sa svima vama.

Nošen vašom energijom i idejama, zahvaljujem na kandidaturi i podršci i nadam se mogućnosti da nastavimo razvijati naš Grad za sve!

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Ljeto je stiglo, a s njim i dugo očekivani godišnji odmori. Prije nego što krenete na more i uživate u ljetnim radostima, pobrinite se...

Vijesti

Jedan od učesnika Marša mira danas je preminuo na lokalitetu Buljima, saznaje Klix.ba. Učesnici Marša mira koračaju prema Potočarima, a nažalost ovogodišnji pohod je...

Biznis

Azijsko-pacifička tržišta bila su u porastu u utorak, nakon S&P 500 a Nasdaq Composite zatvorio je na rekordno visokim nivoima tokom noći, s japanskim...