fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

BH Telecom ima ključnu ulogu u digitalnoj transformaciji

Vršilac dužnosti generalnog direktor BH Telecoma Amel Kovačević sa svojim saradnicima Muamerom Durićem, v.d. izvršnim direktorom za tehnologiju i razvoj servisa i Sašom Palinićem, v.d. izvršnim direktorom za investicije posjetio je Vladu Unsko-sanskog kantona u Bihaću na čelu sa Nijazom Hušićem, premijerom Unsko-sanskog kantona i Zikrijom Durakovićem, predsjedavajućim Skupštine Kantona.

Sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti USK direktor Kovačević je istaknuo ključnu ulogu BH Telecoma u procesu digitalne transformacije.

Kompanija BH Telecom ulaže u izgradnju infrastrukture za razvoj digitalnog bh. društva i osigurava zainteresiranim stranama digitalne servise, investira u tehnologije koje omogućavaju svakodnevni razvoj stavljajući na raspolaganje sve svoje investicije, resurse i znanje koji omogućavaju da se naše društvo čim prije digitalizira.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima projektne saradnje u oblasti digalizacije čija realizacija bi bila kompatibilna s programom Digitalna Evropa, kojem se BiH zvanično pridružila.

Program Digitalna Europa ima za cilj približavanje digitalne tehnologije građanima, biznisima i javnoj upravi u EU i zemljama pridruženim programu, te izgradnji digitalne infrastrukture, koja za BiH otvara šanse da uspješno realizira programe u ovoj oblasti po uzoru na zemlje regiona.

Također, direktor Kovačević sa svojim saradnicima iskoristio je posjetu gradu na Uni kako bi razgovarao i sa gradonačelnikom Bihaća Elvedinom Sedićem, kao i sa direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a Adisom Hamzićem o saradnji na području digitalne integracije i transformacije.

Prilikom radne posjete Bihaću predstavnici BH Telecoma su se susreli i sa privrednicima Unsko-sanskog kantona u želji da prodube međusobnu saradnju, te sa radnicima i v.d. direktora BH Telecom Direkcije Bihać.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Podsjećati i opominjati, cilj je i poruka ilustratora i strip crtača Admira Delića, producenta na Al Jazeeri Balkans, koji već godinama ilustracijama prikazuje strahote...

Vijesti

Jedan od učesnika Marša mira danas je preminuo na lokalitetu Buljima, saznaje Klix.ba. Učesnici Marša mira koračaju prema Potočarima, a nažalost ovogodišnji pohod je...

Magazin

Pjevačica Jovana Pajić održala je sinoć, 11. jula, fenomenalan nastup u prijestoničkom lokalu nakon duže medijske ilegale. Pajić je pred isti, stala pred sedmu...

Biznis

Bosanci i Hercegovci su poznati kao veliki ljubitelji janjetine. I pored vala poskupljenja, mnogi stanovnici naše zemlje uz janjetinu i roštilj slave bitne datume...