fbpx
Biznis

Bh. kompanija se prisjetila 1992: Radili i u najtežim vremenima, danas su oslonac privredi

Iz tuzlanske kompanije TEHNOGRAD-company objavili su video iz 1992. te se prisjetili da su radili i te teške ratne godine. Ono što je najvažnije, opstali su u najtežim vremenima, i dasas su respektabilna kompanija koja daje doprinos domaćoj privredi.

– U inbox smo dobili reportažu koja govori o našoj kompaniji i to snimanu u toku 1992.godine kao i svim nedaćama sa kojim smo se susreli, a još tada optimistično razmišljali i znali da sve mora jednom proći i da ćemo nastaviti još jačim tempom – naveli su iz kompanije na Facebooku.

Kako kažu, tako je i bilo, nakon svih ratnih dejstava koji su ostavili itekako snažan uticaj na kompaniju u tom periodu, izašli su jači, uporniji i bolji, a sve zahvaljujući vrijednim uposlenicima i upravi koji su radili i borili se za isti cilj – za svoje preduzeće i njegov opstanak.

– Čak i u najtežim vremenima zajednički smo nalazili način da ispoštujemo sve obaveze te da napredujemo i pratimo novitete i opravdavamo poziciju lidera na tržištu kao i najveće građevinske kompanije u Tuzli. U našoj kompaniji danas radi preko 100 radnika, dok sa stalnoprisutnim podizvođačima na objektima premašujemo i 1.000 angažovanih radnika različite struke – navode iz kompanije.

Kako navode, biti dugogodišnji lider na tržištu je velika stvar koja nosi ogromnu odgovornost ka zajednici.

– Upravo naša misija je uspješno širenje domaćih kapaciteta i jačanje domaće privrede. U svom poslovanju angažujemo isključivo domaće privrednike te angažovanjem malih firmi dajemo podršku njihovom razvoju i u konačnici proizvodimo 100% domaći proizvod – poručili su.

Građevinarstvo je jedan od glavnih stubova ekonomije jedne zemlje. Razvijena građevinska industrija direktno i indirektno zapošljava veliki broj ljudi iz različitih industrija i različitih obrazovnih profila. Građevinski sektor također ima potencijala za stvaranje radnih mjesta u drugim sektorima privrede, kao što su proizvodnja, transport, trgovina i finansijske usluge, zahvaljujući međusobnim vezama sa drugim sektorima.

– U skladu s tim, naša kompanija još od perioda svog nastanka zaista daje veliki doprinos razvoju domaće ekonomije, a tradiciju održavamo i danas samim tim što podržavamo i angažujemo isključivo domaće podizvođače. Željeli smo podijeliti ovaj video, da se zajedno prisjetimo vremena u kojem smo živjeli i radili, onoga što smo kroz sav ovaj period prošli, i svih generacija koje su svojim radom i trudom ostavile trajni pečat u poslovanju kompanije.Hrabro koračamo kroz 76-tu godinu postojanja i glasno kažemo da smo ponosni na sve što smo bili, što danas jesmo i što težimo biti – zaključili su iz TEHNOGRAD-company.

Izvor

Oznake: , ,

Možda vas zanima